Οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι έσφαζε το παιδί του αλλά αυτός... κυνηγούσε μια αράχνη!

Γενικός συναγερμός σήμανε πρόσφατα σε αστυνομικό τμήμα του Περθ, στη δυτική Αυστραλία, μετά από καταγγελία ενός περαστικού ο οποίος είχε ακούσει, περπατώντας μπροστά από ένα σπίτι, κλάματα παιδιού, μαζί με τη φωνή ενός ενήλικα να φωνάζει ξανά και ξανά «γιατί δεν πεθαίνεις;».

Ο καταγγέλων, πιστεύοντας ότι είχε γίνει αυτήκοος μάρτυρας κάποιου φρικτού εγκλήματος, έσπευσε να καλέσει στην Άμεση Δράση, μεταφέροντάς τους τις απειλές και τις φωνές που είχε ακούσει περνωντας έξω από την κατοικία. 

Συμμεριζόμενη την ανησυχία του περαστικού, η διοίκηση του αστυνομικού τμήματος του Περθ αποφάσισε να σταλεί μια αρκετά μεγάλη ομάδα αστυνομικών να διερευνήσει το περιστατικό. 

Όταν όμως οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ανακάλυψαν, προς μεγάλη τους ανακούφιση, ότι κανένας (άνθρωπος) δεν είχε δολοφονηθεί.

«Μιλήσαμε με την οικογένεια που μένει στο σπίτι. Μας ενημέρωσαν ότι οι κραυγές "γιατί δεν πεθαίνεις" απευθύνονταν σε μία αράχνη την οποία κυνηγούσε ο πατέρας, επειδή είχε μπει στο δωμάτιο της κορούλας του. Ο ίδιος ο άνδρας μας ζήτησε συγγνώμη, εξηγώντας ότι έχει μεγάλη φοβία με τις αράχνες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κανείς δεν έπαθε κακό (με εξαίρεση την αράχνη)», έγραψαν οι αστυνομικοί στην αναφορά τους για το συμβάν.

Το παραπάνω περιστατικό θυμίζει έντονα ένα ανάλογο συμβάν στο Σίδνει πριν από τρία χρόνια, όταν η αστυνομία έφτασε σε ένα διαμέρισμα μετά από καταγγελίες για ήχους... συμπλοκής, για να ανακαλύψει ότι ο ένοικος - που ζούσε μόνος - είχε κάνει σμπαράλια το σπίτι του, για να σκοτώσει ένα αραχνοειδές.

Πάντως, δεδομένης της εμφάνισης και του μεγέθους που έχουν οι αράχνες στην Αυστραλία, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους κατοίκους της «εξωτερικής» χώρας, ακόμα και για τις πιο... ακραίες  αντιδράσεις πανικού.

Διαβάστε επίσης