Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το τέλος επιτηδεύματος

Από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος εξαιρούνται πλέον συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει εκδώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις καταργείται, για λόγους νομοτεχνικούς, η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, καθώς οι εν λόγω Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, γενικώς από την υποχρέωση καταβολής του τέλους.

Επίσης ορίζεται ότι από το φορολογικό έτος 2018 και μετά εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες - μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ν. 4384/2016, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων, καθώς και οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια. Σε περίπτωση που η αδράνεια δεν καταλαμβάνει ολόκληρο το φορολογικό έτος εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης