Πάτρα: Οι εμποροϋπάλληλοι καταγγέλλουν τη διεύρυνση του ωραρίου για την ημέρα έναρξης του Καρναβαλιού

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Π¨ατρας σε ανακοίνωσή του τονίζει: Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καταγγέλλουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας στις 19-01-2019 ημέρα Σάββατο, πέραν του προκαθορισμένου, ως τις 23.00.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρέστη η Πρόεδρος του Συλλόγου μας και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, συν. Γιώτα Παναγοπούλου, καταθέτοντας τις ενστάσεις των εμποροϋπαλλήλων στο αίτημα των 2 Εμπορικών Συλλόγων για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά την έναρξη του Καρναβαλιού.

Για το Σάββατο 19-01-2019, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι: Για τις πολυεθνικές και τα Super Market από τις 08.00 έως τις 20.00 και για τις μικρομεσαίες, από τις 09.00 έως τις 15.00 ή τις 16.00. Δίνοντας λοιπόν 3 ώρες παράταση στη λειτουργία τους, οι πολυεθνικές και τα Super Market θα λειτουργήσουν στο σύνολο 15 ώρες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τις ανταγωνιστούν θα αναγκαστούν, με τους ίδιους εργαζόμενους, να λειτουργήσουν και αυτοί 15 ώρες.

Οι εργαζόμενοι «λάστιχο» στις εμπορικές επιχειρήσεις έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τη λιτότητα και τα μνημόνια με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με μείωση μισθών, με ατομικές συμβάσεις 6ήμερης απασχόλησης, με ελαστικά ωράρια, με μερική απασχόληση, χωρίς ρεπό και χωρίς υπερωριακές αμοιβές. Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε και τον καρναβαλικό τουρισμό της πόλης μας, λες και αν δεν είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα δεν θα έχει επιτυχία η έναρξη του Καρναβαλιού, λες και οι επισκέπτες μετά τη διασκέδαση της Έναρξης θα πάνε να ψωνίσουν παπούτσια και ρούχα στις 23.00.

Κύριοι έμποροι της πόλης μας δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τη μείωση του τζίρου σας και την αναδουλειά σας, φταίνε οι μισθοί πείνας που σας επιτρέπει η εκάστοτε Κυβέρνηση να μας δίνετε.

Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τη μιζέρια της Πόλης μας, αλλά εσείς και οι Κυβερνώντες. Μη ρίχνετε λοιπόν κ’ άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εμποροϋπάλληλοι είμαστε πολίτες και κάτοικοι αυτής της όμορφης πόλης, της Πάτρας.

Κύριοι Περιφερειακοί Άρχοντες της πόλης μας, βρείτε άλλους τρόπους να αναδείξετε την Πάτρα ως τουριστικό προορισμό και όχι τη διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων εξοντώνοντας έτσι τους εργαζόμενους και βάζοντας θεμέλια και για άλλες παραχωρήσεις στους εργοδότες μας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου μας καθώς και το Εργ. Κέντρο θα πράξουν, ως οφείλουν, τα δέοντα για να τηρηθεί η εργατική νομοθεσία και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης