Νικήτρια στο ντέρμπι η Ίντερ, 1-0 τη Νάπολι με γκολ στις καθυστερήσεις

Μεγάλη νίκη με την οποία μείωσε την απόσταση από τη 2η θέση στους πέντε βαθμούς πήρε η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Οι Nerazzurri εκμεταλλεύτηκαν την άδικη αποβολή του Κουλιμπαλί στο 83' και αφού πίεσαν στο φινάλε, βρήκαν γκολ στο 92' με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και επιβλήθηκαν 1-0.

Με μια απίστευτη φάση ξεκίνησε το ματς στο Μιλάνο καθώς ο Ικάρντι με τη σέντρα προσπάθησε να νικήσει τον Μέρετ, ο οποίος δεν υπολόγισε καλά και σώθηκε από το οριζόντιο. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με την Νάπολι να έχει φορτώσει τα πλάγια, όμως δέχθηκε πλήγμα στο 23' όταν ο Χάμσικ αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Το γκολ του Πέρισιτς ακυρώθηκε σωστά στο 31' και το πρώτο μέρος, που έχει ξεχαστεί ήδη, έκλεισε με φάση για τους Nerazzurri, καθώς ο Ικάρντι δεν κατάφερε να σουτάρει και ο Κουλιμπαλί έκοψε πάνω στη γραμμή μετά το λάθος του Μέρετ.

Στην επανάληψη, το ξεκίνημα δεν είχε κάτι να δώσει πέρα από πολλές μάχες στο κέντρο. Οι φάσεις δεν υπήρχαν, εκτός από ένα καλό σουτ του Καγιεχόν που έβγαλε ο Χαντάνοβιτς, και το ματς φαινόταν να κυλά προς το 0-0. Στο 83' όμως οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Κουλιμπαλί έκοψε τον Πολιτάνο όμως χρεώθηκε με φάουλ και είδε κίτρινη και αφού χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή, είδε δεύτερη και αποβλήθηκε. Στο επόμενο λεπτό την κεφαλιά του Ικάρντι έβγαλε ο Μέρετ και στο 89' η ομάδα του Αντσελότι είχε τρελή διπλή φάση όταν ο Ασαμόα έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ζιενλίσνκι αφού πρώτα ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε εκείνο του Ινσίνιε.

Το φινάλε ήταν ιδανικό για την Ιντερ καθώς ύστερα γύρισμα από αριστερά πέρασε απ' όλους και ο Λαουτάρο, που είχε περάσει αλλαγή, έγραψε με αριστερό σουτ το 1-0. Στο φινάλε ο Ινσίνιε είδε κόκκινη για διαμαρτυρία.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ασαμόα, Σκρίνιαρ, Ντε Βράι, Ντ' Αμπρόζιο, Μπρόζοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο (64' Βεσίνο), Ζοάο Μάριο (83' Λαουτάρο), Πολιτάνο, Πέρισιτς (74' Κεϊτά Μπαλντέ), Ικάρντι.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Καγιεχόν, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (78' Γκουλάμ), Χάμσικ, Αλαν, Ζιενλίνσκι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε, Μίλικ (70' Μέρτενς).

Διαβάστε επίσης