Νέα υψηλά 6 μηνών καταγράφει ο χρυσός

26/12/2018 | 17:06

Αυξημένη είναι για μια ακόμη φορά η ζήτηση των επενδυτών για τον χρυσό, γεγονός που οδηγεί την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε νέα υψηλά 6 μηνών.

Όπως είθισται, οι αυξημένες πολιτικές/γεωπολιτικές εντάσεις και το πρόσφατο sell off στις αγορές οδηγούν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.

«Η τελευταία κίνηση στον χρυσό πρέπει να αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση στους επενδυτές ότι ο χρυσός σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει αποδείξει το βάρος του όταν οι αγορές γίνουν ταραγμένες», σχολιάζει ο Stephen Innes της επενδυτικής εταιρείας OANDA.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου καταγράφει άνοδο 0,30% στα 1,275 δολ η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στα 14,92 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +0,99% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 797,20 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: www.newmoney.gr 

Co-parenting: Μπορεί μια οικογένεια να παραμείνει ενωμένη ακόμα κι όταν η σχέση των γονιών τελειώσει;

Χρυσές Σφαίρες και για τα Podcast

Βρετανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους

Χριστοδουλίδης: Θα μπούμε στο Σένγκεν το 2026

Τέσσερα χρόνια από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι δήλωνε ο «τραγικός σύζυγος» που αποδείχθηκε δολοφόνος

Το καθήκον του στο «αντίο» του Αντρέ ο ΠΑΟΚ, αποτελείωσε την ΑΕΚ!

13η Ποδηλατική Βόλτα Πανεπιστημίου Πατρών «Πάμε με Ποδήλατο»

Ο Παναθηναϊκός τις φάσεις, ο Ελ Κααμπί το γκολ και ο Ολυμπιακός πάει φορτσάτος για νταμπλ!