Δεν φαντάζεστε τι είπε ο Tράμπ σε έναν 7χρονο για τον Άγιο Βασίλη - ΒΙΝΤΕΟ

ξαναχτύπησε ο αμερικανός πρόεδρος

Ερωτήσεις από παιδιά που παρακολουθούσαν το ταξίδι του Άη-Βασίλη, καθώς ο Λευκός Οίκος βρισκόταν σε σύνδεση με το κέντρο της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, δέχθηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.

Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία απάντησαν ξεχωριστά σε πολλά τηλεφωνήματα καθισμένοι κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ανάμεσά στα τηλεφωνήματα ήταν αυτό και του μικρού Κόουλμαν, τον οποίο ο Τραμπ ρώτησε εάν συνεχίζει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη.

"Να περάσεις καλά. Συνεχίζεις ακόμα να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη; Γιατί στην ηλικία των επτά είσαι στο όριο, σωστά;", ρώτησε ο Τραμπ, γελώντας με την απάντηση του παιδιού, την οποία πάντως δεν άκουσαν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που ήταν παρών στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε σε ένα άλλο παιδί: "Να περάσεις υπέροχα Χριστούγεννα, και θα τα ξαναπούμε, εντάξει;"

Για δεκαετίες, η Norad παρακολουθεί τις κινήσεις του Άγιου Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο και ο Λευκός Οίκος συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα απαντώντας σε τηλεφωνήματα παιδιών που αναρωτιούνται πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο με τα δώρα.

Η ανάμιξη της Norad στην... ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη. Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το "κόκκινο τηλέφωνο" της Norad – και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

Αν και αρχικά έμεινε κατάπληκτος, ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής ένα αγόρι να τον ρωτάει αν ήταν όντως ο Άγιος Βασίλης, ο σμήναρχος Χάρι Σουπ, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να συμμετάσχει στο "παιχνίδι". Έτσι, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να παρέχουν πληροφορίες στο κοινό για το πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα τηλεφώνησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να δηλώσει ότι είδε ένα "παράξενο αντικείμενο" στον ουρανό.

Διαβάστε επίσης