Δείτε πως θα μεταμορφωθούν τα αεροδρόμια Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Ακτίου

Το έργο των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, η επένδυση λειτουργεί ως όχημα πολυεπίπεδης ανάπτυξης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Το έργο αφορά στη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση 14 ελληνικών αεροδρομίων.

Πιο συγκεκριμένα, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αεροδρομίων Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Χανίων.

Η παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport Greece, διάρκειας 40 ετών, φέρνει στο κέντρο της ανάπτυξης την περιφέρεια της Ελλάδας, τους πανέμορφους προορισμούς της, στηρίζοντας ουσιαστικά σε μια κρίσιμη περίοδο την εθνική, περιφερειακή και τοπική οικονομία.

Το έργο δημιουργεί νέες προοπτικές για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν όχι μόνο το τουριστικό τους προϊόν, αλλά και τομείς ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας όπως η αγροτική παραγωγή, το εμπόριο, οι κατασκευές, η αξιοποίηση ακινήτων κ.ά.

Ξεκινώντας μια σειρά σημαντικών επενδύσεων, τόσο κατά την περίοδο 2017-2021 όσο και μετέπειτα, η Fraport Greece στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μέσα από την υιοθέτηση των κορυφαίων διεθνών προτύπων και πρακτικών στα 14 ελληνικά αεροδρόμια, αυτά καθίστανται διεθνώς ανταγωνιστικά.

Τα σχέδια ανάπτυξης προβλέπουν τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και/ή την επέκταση της υποδομής των αεροδρομίων, συμπεριλαμβάνοντας εργασίες όπως ανακαινίσεις υποδομών, κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στις περιοχές και στους χώρους των αεροδρομίων. Συνολικά, η Fraport Greece θα επενδύσει 415 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη της υποδομής των αεροδρομίων μέχρι το 2021.

Τα αεροδρόμια στα οποία θα ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα: Ζάκυνθος, Καβάλα, Χανιά.

Τερματικοί σταθμοί: Τα κτίρια των επιβατικών τερματικών σταθμών στη Ζάκυνθο και την Καβάλα θα είναι πλήρως ανακαινισμένα και ανανεωμένα, με ολοκαίνουργια συστήματα αναχώρησης για επιβάτες και αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων νέων θυρίδων check-in, μοντέρνο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών και νέων οθονών πληροφοριών πτήσεων.

Ο εξοπλισμός των σημείων ελέγχου ασφαλείας, οι χώροι ελέγχου διαβατηρίων και πυλών αναχώρησης είναι επίσης ολοκαίνουργια. Και τα δύο κτίρια των σταθμών είναι εξοπλισμένα με «έξυπνα» συστήματα και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δεδομένων με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας όπως εξοπλισμό HVAC κλάσης Α, φωτισμό LED και μονωμένα παράθυρα, καθώς και συστήματα ασφαλείας όπως κεντρικό σύστημα CCTV / Ελέγχου Πρόσβασης, «Green» Boxes και σύστημα πυρανίχνευσης / συναγερμού.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης