Μ. Γιαννάκου: Είμαι βέβαιη για την αυτοδυναμία της ΝΔ

Τη βεβαιότητά της ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές και αυτοδύναμο, εκφράζει, μέσω της συνέντευξής της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου η οποία σημειώνει επίσης ότι παραμένει στην ενεργό πολιτική.

Ερωτηθείσα για το μέλλον της Ευρώπης η πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, υποστηρίζει ότι «βρίσκεται στα χέρια αυτών που πιστεύουν πραγματικά στην ευρωπαϊκή ιδέα και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για αυτό».

Αναφερόμενη στο σκηνικό που θα διαμορφωθεί στο ευρωκοινοβούλιο την επομένη των ευρωεκλογών, η κ. Γιαννάκου πιστεύει ότι «οι ακραίες φωνές δεν θα μπορούν να σχηματίσουν πλειοψηφία ωστόσο θα συμπιέσουν κυρίως τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα».

Η πρώην υπουργός της ΝΔ, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κομισιόν, προερχόμενο από το ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ δηλώνει: «Επειδή έχω συνεργαστεί μαζί του, θεωρώ ότι είναι άτομο που πιστεύει στην όλο και μεγαλύτερη διεύρυνση της δημοκρατίας και σέβεται βαθιά τις απόψεις όλων, γεγονός που θα βοηθήσει στην καλή ισορροπία μεταξύ μεγαλυτέρων και μικρότερων κρατών-μελών της Ευρώπης».

Τέλος, κληθείσα από το Πρακτορείο να σχολιάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γιαννάκου υποστηρίζει ότι «είναι ευκταίο να μην εγκριθεί η συμφωνία αυτή από το εθνικό Κοινοβούλιο προ των εκλογών» ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «το όνομα δεν είναι το πρόβλημα εφόσον μάλιστα», όπως λέει, «όλος ο πολιτικός κόσμος είχε δεχθεί από την εποχή διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Σύμφωνα με την Μαριέττα Γιαννάκου «η εθνότητα και η γλώσσα που προσδιορίζεται με τον όρο «μακεδονική» μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για να υπάρξει νέος γύρος αλυτρωτισμού».

Διαβάστε επίσης