Πώς να διατηρήσεις το μανικιούρ σου για περισσότερο καιρό αν δεν θέλεις να κάνεις ημιμόνιμο

Τα όμορφια και περιποιημένα άκρα είναι πολύ σημαντικά στην γυναίκα.

Θέλουμε να νιώθουμε όμορφες και τα νύχια είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μας κάνουν πιο κομψές και θηλυκές.

Έτσι, το να μας χαλάσουν τα φρεσκοβαμμένα μας νύχια μπορεί να γίνει ο εφιάλτης μας!

Κάτι που δε θέλουμε να μας συμβεί με τίποτα, ειδικά μέσα στις γιορτές ή σε κάποια ιδιαίτερη περίσταση, όπου δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε ξανά αμέσως.

Το ξεφλούδισμα του νέου μας μανικιούρ είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε πάση θυσία. Και κυρίως όταν επιλέγουμε απλό και όχι ημιμόνιμο βερνίκι.

Ευτυχώς, για εμάς υπάρχουν tips και τρόποι να διατηρήσουμε το απλό μανικιούρ μας για περισσότερο καιρό.

Φοράμε πάντα γάντιες όταν κάνουμε δουλειές. Το ζεστό νερό δεν είναι ο καλύτερος φίλος για το βερνίκι, γι αυτό είναι απαραίτητο από την πρώτη κι όλας ημέρα να προστατεύουμε τα χέρια μας, όταν κάνουμε οικιακές δουλειές με γάντια.

Όπως το πρόσωπο και το σώμα χρειάζεται ενυδάτωση, αντίστοιχα και τα νύχια.

Το ενυδατικό λάδι νυχιών είναι ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ μας. Μάλιστα καλό είναι να το έχουμε μαζί μας ακόμη και στις διακοπές. Το ιδανικό tip είναι να το εφαρμόζουμε καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο τα διατηρούμε ενυδατωμένα, ενώ παράλληλα δημιουργούμε σα μία ασπίδα ασφαλείας στο χρώμα.

Ένα ακόμη tip που βοηθάει τρομερά είναι το να ασφαλιστεί το βερνίκι στο νύχι. Πώς γίνεται αυτό;

Το βερνίκι δε σταματά στην άκρη του νυχιού, θα πρέπει το νύχι να γυριστεί κάθετα και να εφαρμοστεί χρώμα στο σημείο που εφάπτεται με το δέρμα. Ανεξάρτητα λοιπόν αν βάφετε μόνες σας τα νύχια ή σας τα περιποιείται κάποια nail artist, φροντίστε να ασφαλιστεί το χρώμα. Έτσι τα νύχια δεν είναι τόσο ευαίσθητα και δεν ξεφλουδίζει ακόμη και το απλό βερνίκι!

 

Διαβάστε επίσης