Αγγλία: Ήττα-σοκ για τη Σίτι από την Κρίσταλ Πάλας, στο -4 από τη Λίβερπουλ οι «πολίτες»

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η Κρίσταλ Πάλας στη Λίβερπουλ, καθώς οι Λονδρέζοι το Σάββατο υποχρέωσαν σε ήττα-σοκ τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-2 σκορ μέσα στο «Έτιχαντ», επιτρέποντας έτσι στους «ρεντς» να βρεθούν στο +4 από τους «πολίτες», στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για τον τίτλο στην Αγγλία.

Το πρώτο ημίωρο δεν έδειχνε ότι το παιχνίδι θα είχε στη συνέχεια τέτοιες... συγκινήσεις, καθώς οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας μάλιστα στο 27΄ να προηγηθούν με τον Γκιντογάν. Μέσα σε λίγα λεπτά, όμως, τα πάντα άλλαξαν. 

Ο Σλουπ ισοφάρισε γρήγορα (33΄) και δύο λεπτά αργότερα, ένα απίθανο βολέ του Άντρος Τάουνσεντ από 30 μέτρα έδωσε προβάδισμα στην Πάλας. 

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξαν σοκαρισμένοι, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μέγερ από τον Γουόκερ και ανέβασε το δείκτη του σκορ. 

Οι πρωταθλητές μείωσαν λίγο πριν το φινάλε με τυχερό γκολ του Ντε Μπρόινε, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Λεστερ «άλωσε» την έδρα της Τσέλσι

Η Σίτι δεν είναι η μόνη «μεγάλη» που θα κάνει... μαύρα Χριστούγεννα, καθώς ήττα-σοκ γνώρισε και η Τσέλσι από τη Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-0). 

Ο Τζέιμι Βάρντι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 51΄ κι έτσι οι «μπλε», που είχαν δύο δοκάρια με τον Αζάρ και τον Μάρκος Αλόνσο, ισοβαθμούν πλέον στην τέταρτη θέση της κατάταξης με την Αρσεναλ, η οποία νωρίτερα επιβλήθηκε 3-1 της Μπέρνλι με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ (βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος). 

Τέλος, με τον Χοσέ Χολέμπας να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο, η Γουότφορντ νίκησε στο «Λόντον Στέιντιουμ» 2-0 τη Γουέστ Χαμ και συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης