Μαρόκο: Ο ISIS αποκεφάλισε δύο Σκανδιναβές on camera

ΦΡΙΚΗ

Πράξη τρομοκρατίας εικάζεται ότι είναι ο θάνατος δύο γυναικών από τη Σκανδιναβία στο Μαρόκο, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις αναφορικά με τη διπλή δολοφονία.

Τρομοκράτες του ISIS φέρεται να σκότωσαν τις δύο γυναίκες, την 28χρονη Μαρεν Ουελαντ από τη Νορβηγία και την 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν από τη Δανία, στο χωριό Ιμλίλ κοντά στους πρόποδες του Άτλαντα.

Οι μαροκινές Αρχές θεωρούν τον έναν από τους υπόπτους ως εξτρεμιστή και υπάρχουν φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Η δανέζικη υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών συνδέει τους φόνους με το Ισλαμικό Κράτος, καθώς η μία από τις γυναίκες αποκεφαλίστηκε και ο φρικτός θάνατός της μαγνητοσκοπήθηκε.

Έχει ειπωθεί ότι στο βίντεο ακούγεται ένας άνδρας να φωνάζει, "αυτό είναι για τη Συρία, εδώ είναι τα κεφάλια των θεών σας". Οι κοπέλες είχαν θεαθεί με τρεις άνδρες στο Μαρακές προτού ξεκινήσουν για ορειβασία στο όρος Άτλας.

Πηγή της αστυνομίας του Μαρόκου ανέφερε ότι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ενώ άλλος ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για συμμετοχή σε ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα. Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο όπου οι τρεις ύποπτοι κηρύσσουν αφοσίωση στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης