Τραμπ: Νικήσαμε στη Συρία - Είναι καιρός οι στρατιώτες μας να γυρίσουν στο σπίτι

«Πολεμάμε εδώ και πολύ καιρό»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε την Τετάρτη ότι είναι ώρα να επιστρέψουν «στο σπίτι» οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που αναπτύχθηκαν στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Περίπου 2.000 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται το τρέχον διάστημα στη βόρεια Συρία. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ και εκπαιδεύουν τοπικές δυνάμεις στις περιοχές οι οποίες αποσπάστηκαν από τα χέρια των τζιχαντιστών.

«Τους νικήσαμε, τους πλήξαμε σκληρά, είναι καιρός να γυρίσουμε», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε σύντομο βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Τα αγόρια μας, οι νεαρές γυναίκες μας, οι άνδρες μας, επιστρέφουν όλοι, και επιστρέφουν όλοι τώρα», πρόσθεσε.

«Πολεμάμε εδώ και πολύ καιρό στη Συρία. Είμαι πρόεδρος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και αληθινά περάσαμε σε μεγαλύτερη ταχύτητα και κερδίσαμε τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», επέμεινε.

«Νικήσαμε (...), πήραμε τα εδάφη. Και τώρα, είναι καιρός οι στρατιώτες μας να ξαναγυρίσουν στο σπίτι», είπε ο Ρεπουμπλικάνος, ο οποίος αναφέρθηκε εξάλλου στη «θλίψη» που αισθάνεται όταν απευθύνει επιστολές στους γονείς κάθε στρατιώτη που πέφτει στη μάχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης