Περιφέρεια: Ποσό 1,84 ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών - Ενίσχυση εξοπλισμού σε Νοσοκομεία

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ποσό ύψους 1.846.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε άμεσα να δρομολογηθεί το έργο αποπεράτωσης του δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού του Βιοτεχνικού Πάρκου Πατρών. Το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ενέκρινε την πρόταση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

ektelestiki2.jpg

Όπως επεσήμανε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Κατσιφάρας ο ηλεκτροφωτισμός του Βιοτεχνικού Πάρκου θα βοηθήσει ώστε νέες επιχειρήσεις να επιλέξουν για την εγκατάσταση τους το ΒΙΟ.ΠΑ. και επιπλέον, με την ολοκλήρωση του έργου, θα ενισχυθεί ο βαθμός ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις.

«Σταθερή μας επιδίωξη είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων, ένα περιβάλλον που θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα και θα οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας, σε αποκλιμάκωση της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

600.000 ευρώ για τον δρόμο προς το Μπόσι Καλαβρύτων

Ακόμα, η Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση του έργου βελτίωσης της βατότητας του δρόμου από τον οικισμό Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Το έργο αφορά, μεταξύ άλλων, στην ασφαλτόστρωση όλης της διαδρομής σε μήκος 6,5 χιλιομέτρων καθώς και άλλα έργα που αφορούν στην σταθεροποίηση του δρόμου, την αποτροπή πρόκλησης ζημιών από όμβρια ή επιφανειακά ύδατα κ.α.

pic-ektelestiki3.jpg

Ενίσχυση εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να δρομολογηθεί άμεσα το έργο προμήθειας νέου ξενοδοχειακού, μηχανολογικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), προϋπολογισμού 177.820 ευρώ.

Το έργο, σε ό,τι αφορά στο σκέλος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, μεταξύ άλλων, προβλέπει την προμήθεια 60 νοσοκομειακών κρεβατιών, 10 ηλεκτροκίνητων κρεβατιών, 8 εξεταστικών κλινών, κομοδίνων, καρεκλών, νέων κουβερτών κ.α και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι προ μηνός είχε, επίσης, εγκριθεί απ’ την Περιφέρεια ποσό 123.000 ευρώ (ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός) για το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας.

Επίσης, με ποσό 79.430 ευρώ ενισχύεται ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων κρεβατιών, εξεταστικών κλινών, σεντονιών, κουβερτών, στρωμάτων, κλίβανου αποστείρωσης, πλυντηρίων και στεγνωτηρίων κ.α.

«Κεντρική προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να συνδράμει στο έργο βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών σ’ όλα τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος», ανέφερε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού καλύπτουμε σημαντικές ανάγκες στο Νοσοκομείο Αίγιου και στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και αναβαθμίζουμε το επίπεδο υπηρεσιών προς τους ασθενείς».

Στέγαστρο στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε ακόμα ποσό 510.000 ευρώ για την κατασκευή στεγάστρων και την διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Το έργο, μεταξύ άλλων, αφορά και στην σύνδεση των δυο κτιρίων του Νοσοκομείου με στέγαστρο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και κίνδυνοι κατά την μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των Εξωτερικών Ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου. 

Αθλητικά έργα σε Αιγιάλεια και Ζαχάρω

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε προτάσεις για έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Αιγιαλείας και Ζαχαρώς.

Για την Αιγιάλεια, με προϋπολογισμό 430.000 ευρώ προγραμματίζονται βελτιώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων στις Δημοτικές Ενότητες Αιγίου, Συμπολιτείας, Αιγείρας, Διακοπτού και Ερινεού ενώ στον Δήμο Ζαχάρως ο αντίστοιχος προϋπολογισμός είναι 149.600 ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως.

Επικαιροποίηση Σχεδίων Έκτακτων Αναγκών

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής εγκρίθηκε και επικαιροποίηση -για το έτος 2019- των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από φυσικές καταστροφές. Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ετοιμότητας της για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα και σχεδιάζει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά ν’ ανταποκριθεί στο έργο προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τα Σχέδια Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών που επικαιροποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το έτος 2019 αφορούν σε περιπτώσεις εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετούς και σεισμούς και εναρμονίζονται με τις προβλέψεις του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης», όπως ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Έργα οδοποιίας και αποχέτευσης

Επιπλέον, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την προένταξη στο Επενδυτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με πόρους προερχόμενους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του έργου αποκατάστασης κακοτεχνιών του Κεντρικού Αποχετευτικού Δικτύου Αστακού Δήμου Ξηρόμερου.

Ακόμα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε δυο ακόμα έργα οδοποιίας. Το πρώτο αφορά στην διαμόρφωση οδού από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε και το έργο βελτίωσης της βατότητας της οδού προς την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας, με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης