Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας από σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο κύκλος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικου Χωριότης πλατείας Γεωργίου, με το Χορευτικό – αποτελούμενο από μικρά παιδιά – της Σχολής ΚΕΕP DANCING – ΜΙΝΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και το συγκρότημα 1550 , να παίρνουν τη σκυτάλη και από τις 7.30 το απόγευμα,να μετατρέπουν το χώρο σε μία απέραντη «σκηνή» μουσικής και χορού.

Το Δημοτικό Ωδείο θα αφήσει και φέτος το δικό του ξεχωριστό «αποτύπωμα» στις  εκδηλώσεις , με τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Συνόλων του και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η συναυλία θα γίνει στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου , στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ομάδα των «Ταξιδευτών της Πρόζας» στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, θα διαβάσει σε μικρά και …μεγάλα παιδιά, δύο από τα πιο κλασσικά παραμύθια.«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Τσαρλς Ντίκενς. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, διοργανώνει στην πλατεία Γεωργίου εκδήλωση με χορούς και δρώμενα για τα παιδιά.

1550

Από το 1998 που δημιουργήθηκαν μέχρι και σήμερα, οι 1550 χαράσσουν τη δική τους πορεία μέσα στο τοπίο της Ελληνικής Ροκ σκηνής.

Το Σεπτέμβριο του 1999 κυκλοφορούν το πρώτο τους, ομώνυμο, album λαμβάνοντας άριστες κριτικές. Τα δύο πρώτα singles «Ήσουν Παντού» και «Ταξιδιώτης της Ερήμου» ξεχώρισαν αμέσως και μπήκαν στο airplay ραδιοφωνικών σταθμών (Atlantistop-ten παραγωγών/κοινού - No1 για 5 εβδομάδες) ενώ κυκλοφόρησαν και σαν videosingles. Οι 1550 ξεκινούν εμφανίσεις σε clubs της Αθήνας όπως τα MisirlouliveClub, Όνομα του Ρόδου και X BUG Live Club με τρομερή επιτυχία αφού οι εμφανίσεις τους έφταναν μέχρι και 7 φορές την εβδομάδα στην πλειοψηφία τους soldout.

Το Νοέμβριο του 2004 και μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή της μπάντας Στέφανου Λυγκοβανλή κυκλοφορούν το δεύτερο album τους με υπηρεσιακό τραγουδιστή και μετέπειτα μέλος της μπάντας, τον Ιωσήφ Μοσχόπουλο, με τίτλο, «Κάποια Κυριακή» αποσπώντας εκ νέου άριστες κριτικές από το σύνολο του τύπου. Το πρώτο videosingle «Κάποια Κυριακή» μεταδίδεται από όλα τα μουσικά κανάλια με μεγάλη επιτυχία.

Τον Οκτώβριο του 2007 και πλέον με νέο frontman,τον Αλέξανδρο Μίχο κυκλοφορεί το τρίτο album των 1550 με τίτλο «Όσα Μπορείς», περιλαμβάνοντας σε διασκευή το τραγούδι «Δεν Είσαι Εδώ» το οποίο πρώτη ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη. Τα κομμάτια «Ακόμα Μια Φορά (Δεν Είσαι Εδώ)» και «Όσα Μπορείς» ακούγονται από ραδιόφωνα όλης της χώρας. Το «Όσα Μπορείς» γίνεται μουσικό χαλί της διαφημιστικής καμπάνιας της JackDaniels,μια συνεργασία που κράτησε αρκετά χρόνια (μάλιστα ο ιδρυτής των 15 50 Ρουσσέτος Δημητρόγλου φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της εν λόγω εταιρίας,με μια μαύρη κιθάρα βαμμένη στα χρώματα της, στο περιοδικό MAX ως ROCK προσωπικότητα της χρονιάς (2008) .

Το 2007, συνέθεσαν και ηχογράφησαν τα «Απόγευμα της Κυριακής» και «Κάψε Με» για το album «Μετωπική» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.Το 2009 έδωσαν τη μουσική τους (δύο τραγούδια) στην ταινία του βραβευμένου με το χρυσό φοίνικα των Κανών, Θόδωρο Αγγελόπουλο. «Η Σκόνη του Χρόνου» η οποία προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο και από αυτή την ταινία προέκυψε και το video για το τραγούδι «The TrueFace of Beauty» που κυκλοφορεί ως CD Single μαζί με άλλα κομμάτια και με γενικό τίτλο «Αναπνέω». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν μαζί με την Έλενα Παπαρίζου στο «MadSecretConcert» με την οποία είχαν και μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία στο νυχτερινό κέντρο Θάλασσα το καλοκαίρι του 2009.

Το χειμώνα του 2010-11 εμφανίζονται μαζί με τον Αντώνη Ρέμο στην μουσική παράσταση LoveStories και λόγω της πολύ μεγάλης επιτυχίας αποφασίζουν να κάνουν παρέα μια καλοκαιρινή περιοδεία σε 15 περίπου σταθμούς.

Toalbum «Άγριες Νύχτες» κυκλοφορεί το 2011 και το single «Τις Νύχτες Ντύνομαι Παιδί» γίνεται αμέσως πολύ μεγάλη επιτυχία και οπτικοποιείται από την βραβευμένη σκηνοθέτη ΜάιραΣτυλιανού,ενώ το συγκρότημα εμφανίζεται και περιοδεύει ασταμάτητα. Από τον ίδιο δίσκο κυκλοφορούν το κλιπ «Παιχνίδια της Ζωής» το 2012, ενώ την ίδια περίοδο διασκευάζουν και οπτικοποιούν το τραγούδι «Θεός αν είναι» του GoranBregović και της Λίνας Νικολακοπούλου όπου πρώτη ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δίνοντας του μια δεύτερη καριέρα, αφού στις μουσικές σκηνές,κέντρα διασκέδασης αλλά και στα τηλεοπτικά shows προτιμάται η Ροκ εκτέλεση των 1550.

Το 2013 και μετά από γενικές διαφωνίες αποχωρεί ο τραγουδιστής της μπάντας Αλέξανδρος Μίχος και μετά από οντισιόν που περάσαν πάνω από 40 τραγουδιστές τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Μηνάς Τσίγκος, παλιός γνώριμος της μπάντας σαν φιγούρα,καλλιτέχνης αλλά και fan του συγκροτήματος από το 2005.

Η μπάντα με τη νέα πλέον σύνθεση και αλλαγή κατεύθυνσης όσο αφορά την σύνθεση της μουσικής και εν μέρη τον στίχο,κρατώντας όμως το σκληρό ροκ ήχο της, κυκλοφορεί μία σειρά από singles-clips τα οποία θα  συμπεριλαμβάνονται στην επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά. Με χρονολογική σειρά λοιπόν, «Να Καιγόμουνα» το 2013, τα «Εγώ Είμαι για Σένα» και «Πίστεψέ το το 2014. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται στο MadWalk το 2013 καθώς και στα MadVideoMusic Awards το 2014 με μία εκπληκτική διασκευή στο "Θεός Αν Είναι" και μία ανατρεπτική συνεργασία με την Πάολα. Την ίδια χρονιά οι 1550 ανοίγουν την μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο Θέατρο,6000 κόσμος έδωσε το παρόν του στην Νίκαια και οι 1550 άρπαξαν την ευκαιρία ηχογραφώντας και βιντεοσκοπώντας την εμφάνισή τους ερμηνεύοντας τραγούδια από την νέα τους δουλειά αλλά και από τους 3 προηγούμενους δίσκους.

 

Τον χειμώνα του 2015 περιοδεύουν στην Γερμανία με τον αείμνηστο Παντελή Παντελίδη σε 5 πόλεις. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω καλλιτέχνη οι 1550 υπήρξαν και η βασική του ορχήστρα στους δίσκους αλλά και σε όλη την σύντομη, αλλά και θρυλική του πορεία.Οleader της μπάντας ΡουσσέτοςΔημητρόγλου,είναι και ο μοναδικός μαέστρος και ενορχηστρωτής του Παντελίδη όσο αυτός ήταν στην ζωή αλλά και στα πρώτα τρία τραγούδια μετά τον θάνατο του, μέχρι που διέκοψε ο ίδιος για προσωπικούς λόγους.

Το 2015 κυκλοφορούν το "ΔΥΣΗ",το οποίο έκαναν και videoclip και το "Κάτι νέο στην ζωή σου". Συνεχίζοντας οι 1550 να εμφανίζονται σταθερά σε διάφορα clubs της Αθήνας,ενδεικτικά κάποια (Bourbon,Rock n' Roll,Tramp,BigApple και πολλά άλλα),κυκλοφορούν το 2016 ένα ακόμα single με τίτλο "ΕΓΩ" του οποίου το videoclip επιμελήθηκε φίλος του συγκροτήματος Αργύρης Διαβολίκης,ο οποίος έκανε και τα επόμενα τρια κλιπ της μπάντας.

Το 2017 έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την μπάντα, καθώς οι soldout εμφανίσεις τους σε Αθήνα και επαρχία συνεχίζονται,ενδεικτικά highlight οι εμφανίσεις τους σε Bourbon και Σταυρό του Νότου.

 Το καλοκαίρι του 2017 ξεκινάνε τις εμφανίσεις τους στην Πάτρα, Τον Σεπτέμβρη του ίδιου καλοκαιριού οπτικοποιούνε το νέο τους single με τίτλο «Γεννηθήκαμε να πετάξουμε μαζί» το οποίο θα κυκλοφορήσει ένα μήνα αργότερα και θα γίνει το τραγούδι του Έρωτα που δένει τους 1550 με την Αχαϊκή πόλη.

Τον Φλεβάρη του 2018 και μετά από ασταμάτητες soldoutεμφανίσεις,στην Πάτρα θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης του Πατρινού καρναβαλιού το μεγαλύτερο της χώρας) όπου για ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά εμφανίζεται Ροκ συγκρότημα και κάνουν το ασύλληπτο Ρεκόρ των πάνω των 50.000 θεατών σε μια εκρηκτική τρίωρη συναυλία, οπού έχει αφήσει ιστορία.

Από την δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι 15 50 εμφανίζονται τακτικά, περιοδεύουν ανά την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο και κάνουν επιλεγμένες εμφανίσεις στο εξωτερικό.Συνολικά έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 2.000 εμφανίσεις και συναυλίες. Έχουν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Έλενα Παπαρίζου, οι Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Αντώνης Ρέμος,ΠάνοςΜουζουράκης,ΠαντελήςΠαντελίδης,Γιάννης Ζουγανέλης και πολλούς άλλους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Τρίτη  18/12                        Χορευτικό από μικρά παιδιά της Σχολής ΚΕΕP DANCING ΜΙΝΑ                                                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

                                               

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 15 50

                                                Έναρξη  ώρα 19.30, Πλατεία Γεωργίου

Πέμπτη 20/12                    Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

                                                ώρα 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών – Είσοδος ελεύθερη

 

Σάββατο 22/12                 Η ομάδα των "Ταξιδευτών της Πρόζας"  θα διαβάσει στα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης και των επισκεπτών  δύο από τα πιο κλασσικάπαραμύθια: "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν                                                            Άντερσεν και το "Πνεύμα των Χριστουγέννων" του Τσαρλς Ντίκενς...!!!

                                                ώρα 11.30, Πλατεία Γεωργίου

 

Κυριακή 23/12                  Εκδήλωση που οργανώνει το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του

                                                Δήμου Πατρέων για όλα τα παιδιά της πόλης

                                                Πλατεία Γεωργίου , ώρα 12.00

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ