Ολυμπιακός: Μαθαίνει σήμερα τον αντίπαλό του στους «32» του Europa League

Τον αντίπαλό του στους «32» του Europa League θα μάθει σήμερα το μεσημέρι ο Ολυμπιακός, τέσσερις ημέρες μετά τον θρίαμβό του επί της Μίλαν που χάρισε στους «ερυθρόλευκους» το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Στις 14.00 ( COSMOTE SPORT 1 HD) θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας η σχετική κλήρωση, με τους Πειραιώτες να βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Ο πρώτος αγώνας για τη φάση των «32» θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 Μαρτίου.

Στη φάση των 32 υπάρχει ο εξής περιορισμός: Δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα (σ.σ.: η Ελλάδα δεν έχει άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού) και ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο (ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί με την Μπέτις). 

Οι 16 ισχυροί του Europa League (όλοι τους είναι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού εκτός της Μπέτις με την οποία δεν μπορεί να συναντηθεί καθώς ήταν στον ίδιο όμιλο):
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ζενίτ (Ρωσία)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Άρσεναλ (Αγγλία)
Μπέτις (Ισπανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Άιντραχτ (Γερμανία)
Γκενκ (Βέλγιο)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Ίντερ (Ιταλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Οι 16 ανίσχυροι της φάσης των "32" του Europa League (μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός):

Ζυρίχη (Ελβετία)
Σέλτικ (Σκωτία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Μάλμε (Σουηδία)
Κρασνοντάρ (Ρωσία)
Ρεν (Γαλλία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Στις 13.00 η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13.00 (Eurosport 1) θα διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, στην οποία δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο, ενώ οι πρώτες των οκτώ γκρουπ, θα δώσουν το πρώτο τους ματς εκτός έδρας.
Αναλυτικά:

Οι 16 που προκρίθηκαν από τους ομίλους του Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Αγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Σάλκε, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Τότεναμ, και Λιόν.

Οι 8 επικεφαλής της κλήρωσης: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ