Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στην έδρα των ΜΑΤ

από την ομάδα "αναρχικοί - αναρχικές"

Με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα που υπογράφει “αναρχικοί – αναρχικές” αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ εναντίον της έδρας των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

“Εμείς που γράφουμε αυτήν την ανακοίνωση οργανώσαμε και φέραμε εις πέρας την επίθεση στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και έδρα των ΥΜΕΤ, το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου. Στον ίδιο ακριβώς αστυνομικό σταθμό που εννέα ημέρες πριν σύντροφοι και συντρόφισσες μας πραγματοποιούσαν επίθεση με τη δική τους φωτιά και τα δικά τους λόγια αντίστασης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στα επεισόδια μετά τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεκινώντας με την Φράση “Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 2008 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ”.

“Απέναντι στη δομική, φανερή ή αόρατη, βία που δεχόμαστε ο Δεκέμβρης απάντησε με εξέγερση και καταστροφή. Μια καταστροφή όμως που εμπεριείχε έναν άλλον κόσμο, διαφορετικό από τον κυρίαρχο κόσμο της εξουσίας. Ήταν ένας μήνας δημιουργίας, αγώνα και συνάντησης που ως βίωμα και εμπειρία μας άλλαξε ριζικά και επηρέασε καθοριστικά την καθημερινή ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Είναι στο χέρι των ίδιων των εξεγερμένων να μετουσιώνουν το αυθόρμητο της εξέγερσης σε σταθερές δομές και κοινότητες αγώνα, ενάντια σε ειδικούς και κόμματα. Σε τέτοιου είδους κινήσεις βρίσκεται η δική μας ελπίδα. Στις εξεγέρσεις που απαιτούνται στο εδώ και στο τώρα. Εξάλλου, ένα από τα βασικά μαθήματα του Δεκέμβρη είναι πως

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΟΣ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τρίτη, περίπου στις 18.15. Κουκουλοφόροι πέταξαν δεκάδες μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκε με μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, επί της οδού Χίου, στην Καισαριανή.

Οι δράστες, αμέσως, μετά διέφυγαν τρέχοντας προς την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης. Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγιναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και σύλληψή τους.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης