Συνταγή για κουραμπιέδες

26/12/2018 | 15:14

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
1 κουτ. γλυκού σόδα (κοφτό)
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ ή λικέρ μαστίχα
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 αμύγδαλα με τη φλούδα τους καβουρντισμένα, ολόκληρα ή χοντροκοπανισμένα
λίγο ανθόνερο
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο και το αραβοσιτέλαιο για 10 λεπτά. Ρίχνετε ένα ένα τους κρόκους των αβγών και περιμένετε να ενσωματωθούν στο μίγμα. Μέσα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ ή το λικέρ και τα προσθέτετε στο μίγμα της ζάχαρης, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Όταν αρχίσει να σκληραίνει η ζύμη σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ζύμωμα στο χέρι. Όταν πάρει η ζύμη όλο το αλεύρι προσθέτετε τα αμύγδαλα και ζυμώνετε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή και βελούδινη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε δύο χαμηλά ταψιά με χαρτί ψησίματος και παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης όσο ένα καρύδι. Τις πλάθετε σε μπαλίτσες και τις απλώνετε στα ταψιά. Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά περίπου, μέχρι οι κουραμπιέδες να πάρουν ένα μπεζ χρώμα με καφετιές ανταύγειες. Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να σκληρύνουν και να κρυώσουν εντελώς.

Ραντίζετε τους κουραμπιέδες με λίγο ανθόνερο και τέλος τους ζαχαρώνετε ως εξής: Βάζετε ζάχαρη άχνη σε ένα σουρωτήρι (τσαγιού) και κοσκινίζετε ένα στρώμα άχνης μέσα σε ταψί. Απλώνετε από πάνω μια στρώση κουραμπιέδες και συνεχίζετε να πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη από το σουρωτήρι μέχρι να σκεπαστούν καλά από τη ζάχαρη. Συνεχίζετε με δεύτερη και με τρίτη στρώση αν είναι απαραίτητο. Μεταφέρετε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα σερβιρίσματος.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στην Παραλία – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο (ΦΩΤΟ)