Συνταγή για κουραμπιέδες

26/12/2018 | 15:14

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
1 κουτ. γλυκού σόδα (κοφτό)
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ ή λικέρ μαστίχα
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 αμύγδαλα με τη φλούδα τους καβουρντισμένα, ολόκληρα ή χοντροκοπανισμένα
λίγο ανθόνερο
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο και το αραβοσιτέλαιο για 10 λεπτά. Ρίχνετε ένα ένα τους κρόκους των αβγών και περιμένετε να ενσωματωθούν στο μίγμα. Μέσα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ ή το λικέρ και τα προσθέτετε στο μίγμα της ζάχαρης, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Όταν αρχίσει να σκληραίνει η ζύμη σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ζύμωμα στο χέρι. Όταν πάρει η ζύμη όλο το αλεύρι προσθέτετε τα αμύγδαλα και ζυμώνετε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή και βελούδινη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε δύο χαμηλά ταψιά με χαρτί ψησίματος και παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης όσο ένα καρύδι. Τις πλάθετε σε μπαλίτσες και τις απλώνετε στα ταψιά. Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά περίπου, μέχρι οι κουραμπιέδες να πάρουν ένα μπεζ χρώμα με καφετιές ανταύγειες. Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να σκληρύνουν και να κρυώσουν εντελώς.

Ραντίζετε τους κουραμπιέδες με λίγο ανθόνερο και τέλος τους ζαχαρώνετε ως εξής: Βάζετε ζάχαρη άχνη σε ένα σουρωτήρι (τσαγιού) και κοσκινίζετε ένα στρώμα άχνης μέσα σε ταψί. Απλώνετε από πάνω μια στρώση κουραμπιέδες και συνεχίζετε να πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη από το σουρωτήρι μέχρι να σκεπαστούν καλά από τη ζάχαρη. Συνεχίζετε με δεύτερη και με τρίτη στρώση αν είναι απαραίτητο. Μεταφέρετε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Στη Βόρεια Ήπειρο ο Κώστας Καραμανλής

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

28η Οκτωβρίου 1940: Οταν οι ιταλικοί “Πελαργοί” αιματοκύλησαν την Πάτρα – Λίγες ώρες μετά την κήρυξη του πολέμου!

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)