"Χαμός" στο ΚΙΝΑΛ για τους υποψηφίους βουλευτές- "Αγκάθι" η Αχαΐα - "Σενάρια" για Παπαθεοδώρου μετά την κάθοδο Παπανδρέου

Σε ένα ατελείωτο γράψε-σβήσε έχουν επιδοθεί τα επιτελικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην προσπάθεια να κλείσουν τις μεγάλες εκκρεμότητες με τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές.

Όπως έχει δεσμευθεί η Φώφη Γεννηματά σήμερα Κυριακή και κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής» θα ανακοινωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό όσων ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλές …εμπλοκές σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και  η Αχαϊα. Μάλιστα είναι ενδεχόμενο να μην ανακοινωθούν οι υποψήφιοι του νομού  σήμερα.

Η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να κατέλθει ως υποψήφιος στην Αχαϊα και το γεγονός πως δεν χρειάζεται, ως πρώην Πρωθυπουργός, σταυρό προτίμησης για να εκλεγεί, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και γκρίνια μεταξύ υποψηφίων.

Η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας "φούντωσε" τις φήμες για την κάθοδό του στην Αχαϊα 

 

Ενώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκμηδενίζει τις πιθανότητες εκλογής του νυν βουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, εάν δεν καταφέρει το ΚΙΝΑΛ τον υψηλό στόχο της εκλογής δύο βουλευτών.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορούν έντονα σενάρια μετακίνησης του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, από την Αχαϊα στην περίπτωση καθόδου του Γ. Παπανδρέου (λέγεται πως μπορεί να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος).

Ο βουλευτής αποτελεί εκ των στενών συνεργατών της κ. Γεννηματά και από τους πρωταγωνιστές της εκλογικής εσωκομματικής νίκης της και δεν θα ήθελε να τον αφήσει να διακινδυνέψει να μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Επομένως στις σημερινές ανακοινώσεις , εάν συμπεριληφθεί η Αχαΐα, θα γνωστοποιηθούν μόνο μερικά ονόματα. Μεταξύ των οποίων:  του πρώην βουλευτή και πρώην Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου, του πρώην ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, του οικονομολόγου και τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ Ηρακλή Ρούπα, της Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα, πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου, της Λεμονιάς Νικολοπούλου από τη Δυτική Αχαϊα, της πρώην αντιδημάρχου Αιγιαλείας Βασιλικής Ψυχράμη, της αρχιτέκτονας Ολυμπίας Λόη, του Χρήστου Βουλδή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού .

Υπενθυμίζεται πως στην προ καιρού πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας , στα μέσα του Καλοκαιριού είχαν προταθεί οι εξής (βεβαίως από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλά γεγονότα και ανατροπές):

Αβραμίδης Δημήτριος , Δημοσιογράφος

Αγγελόπουλος  Ζήσης, Οικονομολόγος, Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου

 

Ανδρικόπουλος  Αθανάσιος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

 

Βουλδής Χρήστος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός –Μηχανικός Η/Υ

 

Γεωργακοπούλου- Μπάστα Δήμητρα, Αρχιτέκτονας Μηχ., πρ. Αντινομάρχης , πρ. Γενική

Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου

 

Κανελλόπουλος Διαμαντής, πρ. Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος

 

Κατσικόπουλος Δημήτριος, Δικηγόρος, πρ. Βουλευτής, πρ. Νομάρχης Αχαΐας

 

Κωστοπούλου – Λυμπεράτου Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός

 

Λόη Ολυμπία, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

 

Μαυρόγιαννης Διονύσιος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

 

Νικολοπούλου Λεμονιά, Λογίστρια, Πρόεδρος Σωματείου ΄΄ΙΚΕΛΟΣ΄΄

 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος , Διευθυντής Ε.Α..Σ. Καλαβρύτων, πρ. Βουλευτής, πρ. Δήμαρχος Καλαβρύτων

 

Ρούβαλης Άγγελος , Οινολόγος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου

 

Ρούπας Ηρακλής, Οικονομολόγος

 

Σκανδάμης Μαρίνος, Δικηγόρος ,πρ. Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης

 

Σκαρμέας Αλέξης, Δικηγόρος, πρ. Αντιδήμαρχος Δ. Πατρέων

 

Σκουρλάς Κωνσταντίνος, Γιατρός, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

 

Φεσσιάν Γεράσιμος, Δημοτικός Υπάλληλος , πρ. Αντινομάρχης, πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος

 

Ψυχράμη Βασιλική , Φιλόλογος , Αντιδήμαρχος Δ. Αιγιαλείας

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ