Νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Ρόδο -Ο 21χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών

τι κατέθεσε η μητέρα του

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η μητέρα του 21χρονου, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον 19χρονο ότι σκότωσαν την άτυχη φοιτήτρια, στην κατάθεσή της έκανε λόγο για προσπάθεια του γιου της να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η μητέρα του 21χρονου φέρεται στην κατάθεσή της να ανέφερε ότι ο γιος της παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Ακόμη, στην κατάθεσή της η μητέρα του αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στο χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Στο μεταξύ, από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο διαφωνούν οι δύο κατηγορούμενοι για το ποιος το χρησιμοποίησε για να χτυπήσει με σφοδρότητα το θύμα στο πρόσωπο.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε έγγραφο που απέστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου την 8η Δεκεμβρίου 2018 αναφέρει συγκεκριμένα ότι κατά την εξερεύνηση που έγινε στα πειστήρια, βρέθηκε ένα τμήμα παλαμικού αποτυπώματος στην επιφάνεια βάσης ηλεκτρικού σίδερου χρώματος λευκού-μωβ με την ένδειξη, μεταξύ άλλων «Silvercrest» στην οποία είναι επικολλημένη ετικέτα με την ένδειξη S/N «035084» το οποίο ταυτίζεται, όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά από τα αρχεία της υπηρεσίας, με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί κι άλλα αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων της ανθρωποκτονίας, του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Ροδίτη, πάνω σε μπουκάλια και ποτήρια μέσα στο σπίτι στους Πεύκους. Επίσης φέρεται ότι εντοπίστηκε και γενετικό υλικό των δύο ανδρών στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21χρονου με το οποίο είχαν μεταφέρει το θύμα από το σπίτι της στους Πεύκους και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να πετάξουν την ζωντανή κοπέλα στην παραλία της Φώκιας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ