Πάτρα: Η σέλφι του δημάρχου μπροστά στη Φάτνη - Όλα όσα έγιναν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Πλημμύρισε με Χριστουγεννιάτικες νότες που έπαιζε η μπάντα του Δήμου χθες βράδυ η πλατεία Γεωργίου όταν η Δημοτική Αρχή παρέδωσε και επίσημα σε μικρούς και μεγάλους την φάτνη και τις άλλες κατασκευές – δημιουργίες των εργαζομένων στο Δήμο.

Την γιορτινή ατμόσφαιρα, που έδωσε ένα διαφορετικό τόνο και χρώμα, από αυτόν της σκληρής καθημερινότητας, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι που γέμισαν την πλατεία για να δουν τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, να απολαύσουν την μουσική και να ζήσουν όμορφες στιγμές και να τιμήσουν δεόντως όλοι τους λουκουμάδες που προσέφερε ο Δήμος στο κάτω μέρος της πλατείας.

Ο δήμαρχος φωτογραφήθηκε με τους επισήμους, αλλά δεν είπε και σε σέλφι!

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στον σύντομο χαιρετισμό μου ευχόμενος στον λαό της Πάτρας καλές γιορτές, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Χρόνια πολλά, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός και τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει. Αν είμαστε ενωμένοι θα νικήσουμε αυτή την καταπιεστική κατάσταση και όσους την συντηρούν με τις πολιτικές τους.

Ευχόμαστε αυτές οι μέρες να είναι φωτεινές και γι’ αυτούς που η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση τους έκοψαν το ρεύμα.

Ευχόμαστε η χαρά να είναι και γι’ αυτούς που δεν έχουν γεμάτο το τραπέζι τους.

Ευχόμαστε ο λαός να ενώσει τις δυνάμεις του και να κάνει την ανατροπή.

Να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Η φάτνη και όλες οι άλλες κατασκευές δημιουργήθηκαν από τους εργαζόμενους στο Δήμο και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την δουλειά τους.

Η ΔΕΗ «φρόντισε» ώστε πολλές περιοχές του Δήμου μας να μην έχουν ακόμη γιορτινό στολισμό, ανακαλύπτοντας τώρα οφειλές. Τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί ο στολισμός και σε άλλα σημεία.

Σας καλώ και πάλι να πορευτούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε όλες τις αντιξοότητες δίνοντας ανάσα στον λαό της πόλη μας.

Καλή χρονιά σε όλους».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί σύμβουλοι και πλήθος δημοτών.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού συνεχίζονται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με την πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης  συναυλίας, « Τα όπλα  σωπάστε ....ν' ακουστούν οι ευχές", στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στις 8.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου το Χορευτικό – αποτελούμενο από μικρά παιδιά – της Σχολής ΚΕΕP DANCING – ΜΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και το συγκρότημα 15.50, παίρνουν τη σκυτάλη και από τις 7.30 το απόγευμα, μετατρέπουν την πλατεία Γεωργίου σε μία απέραντη «σκηνή» μουσικής και χορού.

 

Το Δημοτικό Ωδείο θα αφήσει και φέτος το δικό του ξεχωριστό «αποτύπωμα» στις  εκδηλώσεις , με τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Συνόλων του και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η συναυλία θα γίνει στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Η ομάδα των «Ταξιδευτών της Πρόζας» στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, θα διαβάσει σε μικρά και …μεγάλα παιδιά, δύο από τα πιο κλασσικά παραμύθια «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Τσαρλς Ντίκενς.

 

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, διοργανώνει στην πλατεία Γεωργίου εκδήλωση με χορούς και δρώμενα για τα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ