Ο Προμηθέας θέλει τη νίκη σήμερα κόντρα στον Άρη

Την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις ψάχνει ο Προμηθέας Πάτρας που υποδέχεται τον Άρη στο Δημ. Τόφαλος, στις 5:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Η πατρινή ομάδα, που συνεχίζει να έχει αμφίβολους τους Κασελάκη και Κατσίβελη, θέλει την νίκη για να μην χάσει άλλο έδαφος στην μάχη για τη διεκδίκηση μιας υψηλής θέσης στη βαθμολογία απέναντι στον επικίνδυνο Άρη που μετράει ήδη 2 διπλά σε Λαύριο και Ρόδο. 

Όλοι στην πατρινή ομάδα τονίζουν την ανάγκη στήριξης από τον κόσμο. Ενδεικτική είναι η αναφορά του Λεωνίδα Κασελάκη στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ στο Διαδίκτυο, όπου αναφέρει: «Χρειάζεται συγκέντρωση στο μάξιμουμ και φυσικά ο κόσμος μας να μας δώσει έξτρα ώθηση. Μπορεί να τον στενοχωρήσαμε με τα δυο άσχημα αποτελέσματα σε Λήμνο και με Οστάνδη, όμως τον θέλουμε δίπλα μας στα δύσκολα, καθώς η συνέχεια της σεζόν είναι κομβική». Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο προπονητής της ομάδας Μάκης Γιατράς: «Δύσκολο παιχνίδι, επικίνδυνος αντίπαλος, θα παίξουμε για τη νίκη όπως κάνουμε κάθε φορά. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα».

Οι 2 ομάδες αγωνίζονται για τρίτη φορά στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να έχει επικρατήσει τις 2 τελευταίες φορές με ευρύ σκορ (86-65, πριν 2,5 μήνες στο Κύπελλο, 70-40 και 79-89) με τον Άρη να έχει το προβάδισμα στο συνολικό σκορ με 3-2, ενώ ο νυν τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, κάθισε στο τιμόνι των Πατρινών από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 ως το τέλος της σεζόν 2016-17. Στον Άρη αγωνίζεται ο «Λάκι» Τζόουνς, που αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17 στον Προμηθέα, ενώ ο center των Πατρινών, Μιχάλης Τσαϊρέλης, έχει αγωνιστεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 5 χρόνια (2007-08, 2010-12, 2016-18).

Την αποστολή του Άρη, που ταξίδεψε χθες στην Πάτρα, απαρτίζουν οι εξής καλαθοσφαιριστές: Jones, Kyser, Βεργίνης, Μποχωρίδης, Φλιώνης, Bell, Dallo, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης, McGhee, Harris, Αγγέλου. Ο assistant coach του Βαγγέλη Αγγέλου, Σάββας Καμπερίδης, μιλώντας στο www.arisbc.gr για την αναμέτρηση ανέφερε τα εξής: «Ο Προμηθέας είναι μια αξιόλογη ομάδα, με γεμάτο ροστερ και παίκτες με ικανότητα να παίζουν σε παραπάνω από μια θέση.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του να διαφοροποιεί τον τρόπο παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση, ανάλογα με της απαιτήσεις του αγώνα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, ώστε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε με την ομάδα της Πάτρας στην αναμέτρηση του Κυπέλλου, τα οποία ήταν καθοριστικά για την έκβαση του παιχνιδιού».

sportin.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ