Όλα ξεκίνησαν από μπαρ στην Πάτρα με ποτά - μπόμπες - Πώς τους "εκδικήθηκε" ένα χημικός μηχανικός! Δύο φορές το έπαθε και αποφάσισε να ... βάλει τέλος - Δείτε την πατέντα - ΒΙΝΤΕΟ

Ραφαήλ Κουρμουλάκης

Με τον καλύτερο τρόπο αποφάσισε να εκδικηθεί ο χημικός μηχανικός, Ραφαήλ Κουρμουλάκης, ένα μπαρ στην Πάτρα που σέρβιρε ποτά «μπόμπες».

Ο χημικός μηχανικός βρέθηκε στην Ελεονώρα Μελέτη και περιέγραψε πως το 2009 βρέθηκε να έχει δηλητηρίαση ( ίλιγγο, θολή όραση, ναυτία) από μισό ποτήρι βότκα.

Τότε δεν έκανε κάτι, αλλά όταν το 2011 έπαθε πάλι το ίδιο, αποφάσισε πως θα πρέπει κάθε φορά που επισκέπτεται νυχτερινά μπαρ να έχει ένα τεστ ανίχνευσης στα χέρια του που να του δείχνει αν το ποτό είναι καλό ή είναι νοθευμένο.

Αρχικά άρχισε να ψάχνει τα πάντα στο ίντερνετ, αλλά δεν βρήκε  να υπάρχει κάτι αντίστοιχο ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, αυτό που έψαχνε ήταν να τεστ που να ανιχνεύει όλα τα ποτά, να είναι φτηνό, να μην θέλει ψυγείο και να ανιχνεύει σε δευτερόλεπτα.

Μόλις συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε, αποφάσισε να το φτιάξει ο ίδιος.

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε όταν ήταν στο τελευταίο έτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Πάτρας, ενώ όπως είπε η έρευνα διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, «μέρα – νύχτα».

«Θυμάμαι όταν το ξεκίνησα είχα τόσο πάθος που δεν καταλάβαινα την κούραση, παρ΄όλο που είχα και εξεταστική και χρωστούσα μαθήματα», ανέφερε ο χημικός.

Οσο για το αν ο χημικός μηχανικός έχει πάρει ποτέ το τεστ να πάει σε ένα μπαρ, ο ίδιος απάντησε στην Ελεονώρα Μελέτη, πως όχι δεν το έχει κάνει.

«Τα ποτά τα νόθευσα στο εργαστήριο», ανέφερε ο κύριος Κουρμουλάκης.

Πώς ακριβώς ανιχνεύει το ποτό- μπόμπα

Οπως ανέφερε το τεστ αποτελείται από έναν αντιδραστήρα και έναν ανιχνευτή. Στον αντιδραστήρα η μεθανόλη μετατρέπεται σε θερμό διοξείδιο του άνθρακα, ενώ όλες οι άλλες ουσίες του δείγματος μετατρέπονται σε υγρά προϊόντα.

Ο ανιχνευτής ανιχνεύει με χρώμα το διοξείδιο του άνθρακα.

 

 

Ετσι σε περίπτωση που τεστάρουμε ένα καθαρό ποτό, το αρχικό ροζ χρώμα του ανιχνευτή παραμένει.

Εάν όμως τεστάρουμε ένα νοθευμένο ποτό το αρχικά ροζ διάλυμα του ανιχνευτή αποχρωματίζεται και γίνεται διαυγές σαν νερό.

Βίντεο:neakriti.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ