Αχαΐα: Θετικός ο Αραχωβιτής στο αίτημα αναμπέλωσης σταφίδας στην Αιγιάλεια - Συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών φορεών

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Αναγνωστοπούλου Σία, Σπαρτινός Κώστας και Ριζούλης Ανδρέας  συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. 

Παρόντες ήταν και οι, Μεϊντανάς Γιώργος, Πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Βαλιμιτίκων Αιγίου και Γκιώνης Γιάννης αγρότης-συνεταιριστής. 
Οι βουλευτές και οι αγρότες έθεσαν στον υπουργό τα αιτήματα των παραγωγών της Αιγιαλείας για τα προϊόντα σταφίδα και λεμόνι. Εξήγησαν την αναγκαιότητα δημιουργίας μέτρου αναμπέλωσης για τη σταφίδα καθώς και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην καλλιέργεια λεμονιού.

Επίσης συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα που αφορούν την κτηνοτροφία όπως και την αγροτική παραγωγή της Αχαϊας, όπως τα προβλήματα στη φετινή παραγωγή ελαιοκάρπου και λαδιού. Οι βουλευτές ζήτησαν απο το Υπουργείο να εξεταστούν όλοι οι τρόποι ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών για όσους υπέστησαν απώλειες. 

Το αίτημα αναμπέλωσης της σταφίδας αντιμετωπίστηκε θετικά από τον Υπουργό και συμφωνήθηκε η ένταξη μέτρου στην επομένη προγραμματική περίοδο. Θετικά αντιμετωπίστηκε και το θέμα της προώθησης ανταγωνιστικών ποικιλιών στο λεμόνι.

Οι βουλευτές 
Αναγνωστοπούλου Σία
Σπαρτινός Κώστας 
Ριζούλης Ανδρέας 
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ