Το συνέδριο της ΝΔ και το φυλλάδιο για τους 5.000 συνέδρους

Σήμερα οι ομιλίες Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη

Το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ αρχίζει σήμερα με τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εκτός από το ότι το 2019 θα είναι έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων η Πειραιώς θεωρεί ότι οι εθνικές εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή - ειδικά μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή της ΠΓΔΜ-, λόγω της στάσης του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

 

«Ως εκ τούτου το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο και ενωμένο» αναφέρουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους 5.000 συνέδρους και παρατηρητές θα αναδειχθούν οι δεσμεύσεις της ηγεσίας που θα υλοποιηθούν σε μία σειρά τομείς που αφορούν: την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος, την Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή.

Το φυλλάδιο σε πιο απλή γλώσσα θα περιλαμβάνει τις δράσεις και τα μέτρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και διαβίωση των πολιτών που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική κρίση, και κυρίως των πλέον ευάλωτων, των χαμηλά αμειβόμενων, των ανέργων, των ηλικιωμένων.

Φυσικά τόσο από τις ομιλίες του αρχηγού και του Αντώνη Σαμαρά, την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου όπως και των υπολοίπων ομιλητών δεν θα απουσιάσει η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η δικαίωση της κυβερνητικής περιόδου 2012-2014.