Γαλλία: 78 εκατ. δέματα μέσω ταχυδρομείου ενόψει των Χριστουγέννων

Δεν είναι μόνο ο Αη-Βασίλης και η ομάδα του που εργάζονται πυρετωδώς ενόψει των εορτών. Τα Γαλλικά Ταχυδρομεία προβλέπουν να παραδώσουν σχεδόν 78 εκατομμύρια δέματα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, ένας αριθμός ακόμη μεγαλύτερος σε σχέση με το 2017.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι αναμένει να διακινήσει 11% περισσότερα δέματα για τα Χριστούγεννα του 2018 σε σχέση με πέρυσι, μια νέα αύξηση της δραστηριότητας που συνδέεται άμεσα με την άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως ανακοίνωσε. «Στο τέλος της χρονιάς, οι παραγγελίες στο Διαδίκτυο αυξάνονται πολύ», θυμίζουν τα Ταχυδρομεία που διασφαλίζουν σχεδόν το 60% της αγοράς στις υπηρεσίες παράδοσης κατ΄οίκον.

Όπως αναφέρουν τα Ταχυδρομεία αναμένουν «ένα νέο ρεκόρ 2,8 εκατομμυρίων δεμάτων να διακινηθεί την ημέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση», έναντι ενός εκατομμυρίου σε μια κανονική περίοδο. Για να αντιμετωπίσει αυτή την εποχική κορύφωση της διακίνησης δεμάτων, η επιχείρηση διπλασιάζει σε 500 τον αριθμό των φορτηγών που χρησιμοποιεί καθημερινά για την παράδοση δεμάτων σε εθνική εμβέλεια.

Η κρατική επιχείρηση προβλέπει επίσης να προσλάβει 3.000 εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και προσωρινής απασχόλησης για την περίοδο αυτή, διευκρινίζοντας ότι συνολικά «απασχολούνται 100.000 ταχυδρόμοι, διανομείς, υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των πελατών στα ταχυδρομεία». Ορισμένα κέντρα διακίνησης δεμάτων θα ανοίγουν τις Κυριακές με συνεργάτες που θα «εργάζονται σε εθελοντική βάση», όπως ανακοίνωσε.

Σε πιο περιορισμένη κλίμακα, ίδια είναι η διαπίστωση και για την ανταγωνιστική εταιρία DHL. Σε ανακοίνωσή της, η γερμανική εταιρία προβλέπει αύξηση 12% των παραδόσεων δεμάτων σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2017. Η κορύφωση της καθημερινής διανομής δεμάτων αναμένεται να φθάσει τα 260.000 δέματα στη Γαλλία. Επίσης σκοπεύει να προσλάβει 400 εποχικούς υπαλλήλους και να ενισχύσει τις καθημερινές της πτήσεις από 36 σε 40. Ακόμη, προβλέπει μια εσωτερική κινητοποίηση, «από την οικονομική υπηρεσία έως αυτή του ανθρώπινου δυναμικού, εθελοντές καλούνται στις υπηρεσίες για να διευθετούν τη ροή των δεμάτων», «μια αλληλέγγυα πρωτοβουλία που οι συνεργάτες εκτιμούν πολύ», όπως αναφέρει.

Διαβάστε επίσης