Διαγραφή χρεών προς τα Ταμεία με τρεις κινήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

13/12/2018 | 10:30

Τρία βήματα περιλαμβάνει η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών οφειλών στα Ταμεία λόγω εύλογης αμφιβολίας. Μετά τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες:

1. Για τη διαγραφή των οφειλών απαιτείται υποβολή αίτησης από τους ασφαλισμένους. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.efka.gov.gr και της σχετικής πλατφόρμας που έχει αναρτηθεί γι’αυτό.

2. Μετά την υποβολή της αίτησης εκδίδεται απόφαση διαγραφής οφειλών από την αρμόδια υπηρεσία ΕΦΚΑ, εφόσον πληρούνται οι κατά περίπτωση προϋποθέσεις.

3. Παράλληλα, αναστέλλεται η εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εισφορών από το ΚΕΑΟ κατά το χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης έως την έκδοση της απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας ΕΦΚΑ, οπότε διαγράφεται η οφειλή. Το αίτημα για τη διαγραγή μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε.

Δυνατότητα διαγραφής παρέχεται για οφειλές έως 31/12/2016, βεβαιωμένες ή μη. Το αίτημα επιφέρει διακοπή της υποχρεωτικής ασφάλισης και στη συνέχεια διαγραφή του αντίστοιχου χρόνου. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, η οφειλή διαγράφεται για το σύνολο του παράλληλου χρόνου, χωρίς δυνατότητα επιλογής μέρους αυτής. Εισφορές που έχουν καταβληθεί, δεν επιστρέφονται.

Πηγή: enikonomia.gr

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τραγανού έγιναν… δημοσιογράφοι στην τάξη τους

Η ΑΑΔΕ «τσίμπησε» 2,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο Τελωνείο των Κήπων

Λάτσιο: Πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με τον Μαουρίτσιο Σάρι

Coleslaw: Η πικάντικη συνταγή της πιο δροσερής σαλάτας για BBQ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε την εντολή της Επιχείρησης IRINI στη Λιβύη

Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ 5-0: Σήκωσε το πρώτο Champions League στην ιστορία της με τον Ντουέ και έφτασε στο «τρεμπλ»

Άμεση απειλή η Κίνα για την Ταϊβάν, λέει ο Χέγκσεθ και ζητά αύξηση αμυντικών δαπανών στην Ασία – «Οι ΗΠΑ είναι οι ταραχοποιοί» απαντά το Πεκίνο

Ρίξαμε 50 βόμβες σε 30 δευτερόλεπτα για να εξοντώσουμε τον Μοχάμεντ Σινουάρ, είστε οι επόμενοι, απειλεί το Ισραήλ τους ηγέτες της Χαμάς