Έντονη κινητικότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο

Στον όμιλο Μήτση, έναντι 50,1 εκατ. ευρώ, κατοχυρώνεται το «Grand Hotel», το πεντάστερο, παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ρόδου, γνωστό και ως Αστέρας Ρόδου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+0,54% της Ελλάδος.

Ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη χθες από την Εθνική και αφορούσε την πώληση της εταιρείας Grand Hotel Summer Palace, στην οποία ανήκει το παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων «Grand Hotel». Η ελάχιστη τιμή προσφοράς (τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού) για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ανερχόταν, σύμφωνα με τους όρους τους διαγωνισμού, στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ.


Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο λειτουργεί ήδη υπό την ομπρέλα του ομίλου Μήτση, ο οποίος το έχει μακροενοικιάσει, από τη δεκαετία του 1990, με τη μίσθωση να λήγει στα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας.

* Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες ο διαγωνισμός του ΕΦΚΑ για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το πρώην ξενοδοχείο «Εσπέρια» στη Σταδίου. Από το υπουργείο Εργασίας περιορίζονται να αναφέρουν ότι υπήρξε ενδιαφέρον, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν, πάντως, ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν τελικώς τρεις ενδιαφερόμενοι και συγκεκριμένα η οικογένεια Βερούκη (σούπερ μάρκετ Bazaar) σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Accor, η λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία Yasbek Hotel Establishment σε συνεργασία με τον όμιλο Marriott και η ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Leonardo.

* Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες και αφορά την απόρριψη από το μονομελές πρωτοδικείο της Κω της αίτησης που είχαν καταθέσει οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, και να εκποιηθεί εν λειτουργία, ο ξενοδοχειακός όμιλος Κυπριώτη.

Όπως αναφέρει στη «Ν» η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση από μέρους της εταιρείας Κυπριώτη Ευαγγελία Κοτσίδου, του Δικηγορικού Γραφείου Ευαγγελία Κοτσίδου και Συνεργάτες, η απόφαση απορρίπτει την αίτηση των τραπεζών, καθώς κρίνει ότι η μονάδα είναι βιώσιμη και έχει τη δυνατότητα να αποπληρώνει τα χρέη της. Η ίδια προσθέτει ότι μέλημα της διοίκησης της ξενοδοχειακής μονάδας είναι να έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, όπως το έκανε μέχρι το 2017, με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που είχε με τις τράπεζες.

εφ. Ναυτεμπορική