Ο Μηνάς Χατζησάββας «επιστρέφει» στο θέατρο μετά θάνατον!

Με την παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος», που ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο, «επιστρέφει» ο Μηνάς Χατζησάββας στο θέατρο. Ο αείμνηστος ηθοποιός με τη χαρακτηριστική φωνή του δίνει έμφαση στο εκπληκτικό ποίημα του σπουδαίου Γιάννη Ρίτσου, που μετέφερε με ξεχωριστό και ευρηματικό ύφος στο σανίδι ο σκηνοθέτης Νίκος Κατράκης.

«Η συμμετοχή στην παράσταση του αξέχαστου Μηνά Χατζησάββα σε ρόλο αφηγητή με την καθηλωτική φωνή του είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Την εγγραφή την κάναμε στο σπίτι του γιατί δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω μιας εγχείρησης που είχε κάνει εκείνη την περίοδο…» λέει στην «Espresso» ο Νίκος Κατράκης, ο οποίος, μάλιστα, εμφανίζεται στη σκηνή ως βουβός και απαθής στο πλευρό της Εφης Παπαθεοδώρου.

Και οι δύο μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στον θεατή τα μηνύματα του έργου, βασικό θέμα του οποίου είναι η καταλυτική δράση του χρόνου και των συνεπειών του σε όσους δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν.

«Είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής Γραμματείας και αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να υποδυθώ αυτή την τσακισμένη από τον χρόνο γυναίκα. Αισθάνομαι ότι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μου έχω έρθει κοντά στον ρόλο και τον ευχαριστώ γιατί μου χάρισε μία από τις ευτυχέστερες, ίσως την ευτυχέστερη, στιγμές μου στο θέατρο» τονίζει με τη σειρά της η Εφη Παπαθεοδώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με ελεύθερη είσοδο για τους ανέργους, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του έργου είναι της Άννας Φόνσου.

TLIFE.GR

Διαβάστε επίσης