Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της ελπίδας και της μνήμης άναψε στο Μάτι

το απογευμα της κυριακης

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν πέντε μήνες από τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε 99 ανθρώπους οι κάτοικοι του Ματιού, δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα που έρχονται. 

Το απόγευμα της Κυριακής άναψαν το δικό τους δέντρο της «ελπίδας αλλά και μνήμης», προσφέροντας ταυτόχρονα την αγκαλιά τους σε όλους εκείνους τους συμπολίτες που τους έχουν ανάγκη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Μάτι Αττικής που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων.

Ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου κ. Μπούφης Κωνσταντίνος, μίλησε στην κάμερα του zougla.gr και τόνισε ότι η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση είχε μόνο έναν σκοπό να προσφέρει χαμόγελα και μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Η Νίκη Βίσση-Μπούφη, εθελόντρια στην εκδήλωση, μίλησε στο zougla.gr και εμφανώς συγκινημένη δήλωσε ότι η εκδήλωση δεν είναι απλά μια χριστουγεννιάτικη γιορτή αλλά μία ημέρα μνήμης για όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στη γιορτινή αυτή εκδήλωση, διασκέδασαν με πολύ τραγούδι από τη χορωδία ενηλίκων του καλλιτεχνικού συλλόγου Νέας Μάκρης, αλλά και από την παιδική χορωδία του Ωδείου Νέας Μάκρης, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η Μπάντα του Ελληνικού Στρατού.

Από αυτή την όμορφη εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης, οποίος μοίρασε δώρα στα παιδιά. Ενώ μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε επίσης