Πάτρα: Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ο Γιώργος Κουτρουμάνης - ΦΩΤΟ

Οι επιλογές που έχουν οι νέοι πτυχιούχοι για την επαγγελματική αποκατάσταση τους μετά από την περάτωση των πανεπιστημιακών σπουδών, ήταν το αντικείμενο συνεδρίου που διοργάνωσε, για μια ακόμη χρονιά, η παράταξη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Οικονομικού & Διοίκησης Επιχειρήσεων,  σε μια κατάμεστη από φοιτητές αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ».

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας - Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής Γιώργος Κουτρουμάνης περιέγραψε με ρεαλιστικούς όρους τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί.

Θέτοντας τον δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, ανέφερε ότι «…οι προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στο Δημόσιο τουλάχιστον σε αυτή τη φάση έχουν παγώσει, ενώ και ο τραπεζικός τομέας πνέει τα λοίσθια και διαρκώς συρρικνώνεται, με τις τράπεζες μας να υλοποιούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου προσωπικού...».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, «… κυρίως εξαιτίας της αδιέξοδης φορομπηχτικής πολιτικής που ακολουθείται από τη σημερινή κυβέρνηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες παραδοσιακά προσφέρουν θέσεις εργασίας, άλλες έχουν κλείσει, άλλες δε έχουν μεταναστεύσει σε γειτονικές μας χώρες και οι εναπομείνασες στη χώρα μας έχουν περιέλθει σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο. Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά ζοφερό οικονομικό περιβάλλον που βιώνουν σήμερα οι νέοι μας, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας…».

Ωστόσο επεσήμανε ότι, « …αυτή η αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθείται σήμερα, πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν και θα καταδικαστούν από το λαό μας αυτές οι πολιτικές που φτωχοποιούν την κοινωνία μας και στερούν από τους νέους μας επιστήμονες το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας στο τόπο τους. Μέσα από τις προσεχείς εθνικές εκλογές θα αναδειχθούν οι δυνάμεις εκείνες που με κεντρικό κορμό την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα επανεκκινήσουν την οικονομία μας και θα δώσουν δουλειές και θέσεις εργασίας στους νέους της πατρίδας μας…».

Διαβάστε επίσης