Δένδιας: Η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο την αυτοδυναμία

«Η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο την αυτοδυναμία» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας προσθέτοντας ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός σύμφωνα με τη μεγάλη πλειονότητα των δημοσκοπήσεων.

Αναφορικά με την πιθανότητα εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι «εάν και εφόσον συμβεί δεν συνιστά κανενός είδους επιτυχία από την πλευρά της κυβέρνησης» αντίθετα, όπως λέει, «δείχνει το πόσο προσκολλημένη στην εξουσία παραμένει αδιαφορώντας για τα προβλήματα που επισωρεύει στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία».

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή» και υπογραμμίζει ότι «σε όσα τεχνάσματα και αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας, σε όσες εντολές στον κ. Τσακαλώτο να "τα δώσει όλα" και αν καταφύγει δεν πρόκειται να αποφύγει το πικρό ποτήρι της ήττας».

Επίσης, ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του μιλάει για τον διάχυτο αντι-ελιτισμό που επικρατεί στην Ευρώπη και τον κόσμο και υποστηρίζει ότι «είτε στην Ελλάδα, είτε παγκοσμίως η Δημοκρατία οφείλει να βρει απαντήσεις και να πείσει εκ νέου τους πολίτες ότι η εμπλοκή τους με τα κοινά, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, τους αφορά άμεσα».

Τέλος, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζάεφ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι «η ίδια η συμφωνία εμπεριέχει πηγές μελλοντικών προβλημάτων» και σημειώνοντας ότι «μπορεί ο κ. Ζάεφ να προσπάθησε να διορθώσει κάπως τα πράγματα, μετά το σάλο που προκλήθηκε» διερωτάται «τι θα γίνει αν αναδειχθεί κυβέρνηση της χώρας στο μέλλον το VMRO με τις γνωστές ακραίες θέσεις;».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ