Καταιγίδες πλήττουν την Πάτρα από τα ξημερώματα- Άλλαξε το σκηνικό του καιρού! ΦΩΤΟ

Δυνατές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς το σκηνικό του καιρύ έχει αλλάξει. Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σποραδικές καταιγίδες με κατα τόπους πολύ έτονα χαρακτηριστικά πέφτουν στην Πάτρα , δεδομένου ότι όπως προέβλεπε η ΕΜΥ από τη νύχτα του Σαββάτο άλλαζε ο καιρός με βροχές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 11-14 βαθμούς. Παράλληλα προβλέπεται τα ποσοστά υγρασίας να "αγγίξουν" το 98%.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν σε περιοχές της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε την Κυριακή 9/12/2018. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας και πρόσκαιρα το βράδυ και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 και τοπικά 16 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 15 και τοπικά 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 17 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά τμήματα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά από τα δυτικά σε βοριάδες έως 5 και τοπικά στις θαλάσσιες περιοχές 6 μποφόρ.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ