Του αφαίρεσαν το δίπλωμα για 15 μήνες γιατί οδηγούσε με 11 άτομα στο αυτοκίνητο

Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον Kenneth Samuels σε δρόμο της Βόρειας Ουαλίας, δεν πίστευαν στα μάτια τους από το θέαμα που αντίκρισαν, καθώς μέσα στο αυτοκίνητό του -όχημα της μικρομεσαίας κατηγορίας-, βρίσκονταν «παστωμένοι» 11 επιβάτες – τρεις ενήλικες και επτά παιδιά, χωρίς να υπολογίζεται ο οδηγός!

Οι ενήλικες φορούσαν ζώνες ασφαλείας, ενώ τα παιδιά ήταν στριμωγμένα ακόμα και στο χώρο για τα πόδια των επιβατών!

Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δικαστήριο του Λαντούντνο όπου κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 4ης Αυγούστου και έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο Samuels έλαβε τηλεφώνημα από τον αδερφό του που του ζήτησε να πάει να παραλάβει κάποιον από το σιδηροδρομικό σταθμό χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα άλλο.

Όταν εκείνος έφτασε στο σταθμό διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για ένα μόνο άτομο αλλά για 10, στα οποία προστέθηκε κι άλλο ένα στη συνέχεια. Και επειδή, όπως είπε, δεν είχαν χρήματα για ταξί, αποφάσισε να τα «βολέψει» στο αυτοκίνητό του.

«Στην αρχή ήταν μια καλή πράξη. Έπρεπε να είχε πει «όχι» αλλά δεν το έκανε γιατί υπήρχαν παιδιά που ούρλιαζαν και πεινούσαν. Ήταν μια ανόητη απόφαση και είναι ειλικρινά μετανοιωμένος για την πράξη του», είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όλοι οι ενήλικες φορούσαν ζώνη ασφαλείας όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε για έλεγχο. Ένα παιδί καθόταν σε παιδικό καρεκλάκι, τρία παιδιά ηλικίας περίπου τριών ετών κάθονταν στο χώρο που οι επιβάτες βάζουν τα πόδια τους μπροστά και πίσω, ενώ τα άλλα ήταν στριμωγμένα ανάμεσα στους ενήλικες.

«Πως μπορέσατε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή τόσων παιδιών. Μπορεί οι άλλοι επιβάτες να ήταν πιο ασφαλείς, αλλά τα παιδιά δεν ήταν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι προτίμησαν να μη αφήσουν στα παιδιά τις ζώνες ασφαλείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικαστής ο οποίος αποφάσισε να αφαιρέσει την άδεια οδήγησης από τον Samuels για 14 μήνες. Επιπροσθέτως του απαγόρευσε για ένα τετράμηνο να οδηγεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί, ενώ τον υποχρέωσε να πληρώσει σχεδόν 200 ευρώ για έξοδα δικαστηρίου. Εκτός όλων αυτών θα πρέπει να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις προκειμένου να πάρει πίσω το δίπλωμά του και να μπορέσει να οδηγήσει ξανά σε δημόσιο δρόμο.

Πηγή: newsbeast.gr