Με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις συντάξεις

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές η διαδικασία του επείγοντος για την επεξεργασία και συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων. 

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, εισηγήθηκε τη διαδικασία του επείγοντος λέγοντας ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη μιας ταχείας διεκπεραίωσης της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς οι συντάξεις θα πρέπει να χορηγηθούν τις επόμενες ημέρες χωρίς τις περικοπές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επισήμαναν ότι, με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια, η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαχωρίσει το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων από άλλες διατάξεις που έχουν περιληφθεί στο σώμα του νομοσχεδίου και θα έπρεπε να γίνει η συζήτηση τους να γίνει με την κανονική διαδικασία.

«Το νομοσχέδιο έχει άρθρα φορολογικού ενδιαφέροντος και ζητήματα που πρέπει να λήξουν στο παρόν έτος» είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και επικαλέστηκε τις διατάξεις για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις των συζύγων και τις διατάξεις για τον τελωνειακό κώδικα που σχετίζονται με τον εκτελωνισμό αυτοκινήτων, σημειώνοντας ότι πρέπει να πάμε στον νέο χρόνο χωρίς αυτές τις εκκρεμότητες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης