Πάτρα: Αυξημένα Αστυνομικά μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Κάλεσμα αντιεξουσιαστών σε μαθητές

Η ομάδα "Δυσήνιος Ίππος" μοιράσε κείμενο - κάλεσμα στα σχολεία

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για τις προγραμματισμένες για σήμερα πορείες, με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια από τον Ειδικό Φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η ηγεσία της τοπική ΕΛ.ΑΣ, υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων, έχει λάβει αυξημένα μέτρα αυξημένα αντίστοιχα με εκείνα της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Στην Πάτρα προγραμματίζεται συγκέντρωση από την ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» στις 10.30 το πρωί στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με ανακοίνωσή του στο Indymedia ο "Δυσήνιος Ίππος" καλεί σε συμμετοχή τους μαθητές στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του.

Πάτρα: Η ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» μοιράζει κείμενο - κάλεσμα στα σχολεία για συμμετοχή στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

"ΑΣΤΑΚΟΣ" Η ΑΘΗΝΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει για άλλη μια χρονιά η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

με πληροφορίες ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ