Πάτρα: Σήμερα συνέλευση των 8μηνιτών του Δήμου στο Εργατικό Κέντρο

αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις του

Γενική συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πατρών, έχουν προγραμματίσει για τις 6 σήμερα το απόγευμα, οι 8μηνιτες του Δήμου Πατρέων, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν στο Υπ. Εργασίας. 

Στη συνέλευση θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 
Την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει έστω και μια μικρή ανάσα σε 800 εργαζόμενους που δουλεύουν στην "κοινωφελή εργασία" μετέφεραν στελέχη του υπουργείου εργασίας στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων, στο δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη και σε εκπρόσωπο των σωματείων του δήμου, σε σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας. 

Πιο συγκεκριμένα αρνήθηκαν να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας ενώ αρνήθηκαν και το δεύτερο αίτημα μας για ένταξη στο ταμείο ανεργίας όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Κρύφτηκαν πίσω από διάφορες δικαιολογίες ενώ για άλλη μια φορά έταξαν "λαγούς με πετραχήλια", που όλα θα γίνουν στο μέλλον. Η μόνη "πρόταση" που έκαναν ήταν για ένα εφάπαξ επίδομα το οποίο θα δοθεί κάποτε εάν και εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά ............χωρίς να ορίζουν ούτε το ύψος ούτε ποιους θα αφορά.
"Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι" λέει ο λαός μας...... 
Συνάδελφοι 

Σήμερα αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο το απάνθρωπο πρόσωπο της πολιτικής της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και μπροστά στα χριστούγεννα  να δώσει μια μικρή ανάσα ανακούφισης. οδηγεί σ εκατοντάδες εργαζόμενους στην Πάτρα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ενώ η πλειοψηφία δεν θα πάρει ούτε αυτό το απαράδεκτο επίδομα ανεργίας. 

Σήμερα αποκαλύφθηκαν τα κούφια λόγια για το  "τέλος των μνημονίων", η απάτη του ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι η "ανάπτυξη έρχεται" και θα ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα οι εργαζόμενοι οι φτωχοί. 

Η ανάπτυξη τους έχει εκατομμύρια για τους πλούσιους, για τους βιομήχανους, για τους εφοπλιστές, για τους τραπεζίτες ενώ για τους εργαζόμενους έχει την ανεργία  την φτώχεια και την ανέχεια. 
Συνάδελφοι εμείς δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να κερδίσουμε όσα με κλέβουν, για την ίδια την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας, για την αξιοπρέπεια μας. 

Καλούμε σε ΓΣ την αύριο Τρίτη 4 Δέκεμβρη στο Εργατικό κέντρο Πάτρας και ώρα 06:00μμ για να συζητήσουμε πως θα προχωρήσουμε από εδω και πέρα 
Η επιτροπή αγώνα 
 

Διαβάστε επίσης