Πρεμιέρα για το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, «Μαρία Κάλλας»

Το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, που στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή, πέρασε στα χέρια του Δήμου Αθηναίων και ανοίγει ξανά τις πόρτες του. Θα ονομάζεται πλέον «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».

Το κτίριο της οδού Ακαδημίας, που για περισσότερα από 70 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή, πέρασε στα χέρια του Δήμου Αθηναίων και ανοίγει ξανά τις πόρτες του απόψε με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός».

«Στόχος μας είναι ο εμβληματικός αυτός χώρος να γίνει ξανά και να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη σχετική συνέντευξη τύπου και συμπλήρωσε: «Όσο παρέμενε κλειστός μετά τη μετακόμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ήταν μία πληγή για την πόλη».

Ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του «Ολύμπια», παρουσίασε το πρόγραμμα του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου για τη φετινή περίοδο. Η καινούρια μέρα στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας ανατέλλει  με το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Felix Mendelssohn, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατίθενται από τις 18.30 στα ταμεία του θεάτρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, κάνει πρεμιέρα η κωμική όπερα «Ορφέας στον Άδη» του Jacques Offenbach –η εμβληματικότερη της δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας. Με την πρώτη παραγωγή λυρικού θεάτρου της σεζόν, γιορτάζεται τόσο η επαναλειτουργία του θεάτρου, όσο και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Offenbach, πατέρα της γαλλικής οπερέτας.

Το δημοτικό μουσικό θέατρο θα συμμετάσχει επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, «Χριστούγεννα στην Αθήνα», φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά.

Το ακριβότερο εισιτήριο του Δημοτικού θεάτρου της Αθήνας θα τιμάται 10 ευρώ ενώ θα υπάρχουν εισιτήρια από 5 ευρώ. Στόχος αυτής της χαμηλής τιμολόγησης είναι η ενθάρρυνση των Αθηναίων να επισκέπτονται το θέατρο όσο πιο συχνά μπορούν. Για την ανακαίνιση δαπανήθηκαν περίπου 40.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της λειτουργίας του ανέρχεται σε 700.000 ευρώ ετησίως συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών και των αμοιβών των καλλιτεχνών και των μουσικών συνόλων του Δήμου που αποκτούν μια μόνιμη στέγη.

Το φουαγέ του κτιρίου στο οποίο φιλοξενήθηκε η συνέντευξη τύπου θα μεταμορφωθεί σε έναν χώρο μνήμης με αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας.

Διαβάστε επίσης