Οικονομικές ενισχύσεις για κτηνοτρόφους και γεωργούς θα ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα Αχαίας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και βουλευτές του νομού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, θα καταθέσει στεφάνι στον τόπο εκτέλεσης, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του αγροτικού και γαλακτοκομικού συνεταιρισμού και θα μιλήσει στους κτηνοτρόφους στις 14.15 το μεσημέρι.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων και παραγωγών από τον ανταγωνισμό στις γαλακτοβιομηχανίες.

Στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι με κτηνοτρόφους και γεωργούς θα ανακοινώσει επίσης μέτρα ανακούφισης που θα περιλαμβάνουν την άμεση πληρωμή των κρατικών ενισχύσεων με προτεραιότητα τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές με βάση των αριθμών των ζώων κάθε κτηνοτρόφου κι όχι την παραγωγή γάλακτος ενώ θα αναφερθεί και στη διάθεση 40 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη του κλάδου των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον ανταγωνισμό των διεθνών τιμών στο γάλα. Στα επιπλέον μετρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι η δυνατότητα λήψης δανείων έως 25 χιλιάδες ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επίσκεψη στο δημαρχείο θα γευματίσει με τη συνοδεία του σε ταβέρνα της περιοχής και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ