Ο Δήμος ζητά από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία να καλλιεργεί σιτάρι στη Δυτική Αχαΐα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις»

Σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (ΒΙ.ΠΕ Πατρών ), παρουσία των κ.κ. Βουλευτών της Αχαΐας, του κ. Περιφερειάρχη  κ.ά., έλαβε  μέρος  (Δευτέρα 26 Νοεμβρίου) ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, μετά από πρόσκληση της Εταιρίας.

Συζητήθηκε η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του εργοστασίου και γενικά της Βιομηχανικής Περιοχής, η ποσότητα χρήσης του νερού από το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, οι υποδομές και η προοπτική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης που κάνει στην Τοπική Μονάδα της ΒΙ.ΠΕ .

Ο κ. Νικολάου, λαμβάνοντας το λόγο, μεταξύ άλλων, πρότεινε:

-        Να εξετάσουν οι Υπεύθυνοι της Εταιρίας , τη δυνατότητα, η υποδομή της πρώτης  ύλης (κριθάρι),  να καλλιεργείται και στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο συνεργασίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με τους αγρότες της περιοχής.

-        Να μετατραπεί  (μέσω συνεργασίας), το Πολιτικό Αεροδρόμιο Αράξου σε  Cargo και για εμπορική χρήση.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, μετά τη σύσκεψη, δήλωσε:

«Είναι τιμή για την περιοχή μας να βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας. Προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας και σηματοδοτεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Πιστεύω, ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, σε πνεύμα συνεργασιμότητας με την Εταιρία , μπορεί και πρέπει από κοινού να παλέψουν για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Προαστιακού με τη ΒΙ.ΠΕ, προς εξυπηρέτηση των εκατοντάδων εργαζομένων, αλλά και για άλλα έργα σύγχρονης υποδομής, όπως  η ολοκλήρωση του οδικού Κόμβου στο νέο αυτοκινητόδρομο  Πατρών-Πύργου (ΒΙ.ΠΕ).

Επίσης, θα πρέπει να αγωνιστούμε για την έλευση του Φυσικού Αερίου (με την όποια μορφή), όπως και για τη σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ με το Λιμάνι των Πατρών.

Ως Δήμος Δυτικής Αχαΐας, θα παραμείνουμε θεσμικοί αρωγοί σε καθετί που προάγει και ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας».        

 

Διαβάστε επίσης