Βασιλικός: Τα απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό

26/11/2018 | 10:16

Ένα βότανο που έχουμε συνδέσει μόνο με την υπέροχη μυρωδιά του όταν το έχουμε σε γλαστράκι στο μπαλκόνι μας ή όταν το τρίβουμε στη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα οφέλη του ξεφεύγουν από την κουζίνα και μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα αλλά και στα επίπεδα του άγχους μας.

Εφόσον χρησιμοποιούμε τόσα φυσικά υλικά στην κουζίνα μας για να κάνουμε μάσκες προσώπου, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε και τις ιδιότητες του βασιλικού; Τα έλαια του βασιλικού βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που δημιουργούν τα σπυράκια, μας ενημερώνει μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό της Επιστήμης της Καλλυντικών. Πιο συγκεκριμένα, φτιάξτε την παρακάτω σπιτική συνταγή για να σας απαλλάξει από σπυράκια και στίγματα.

Βράστε μία χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού σε ένα φλιτζάνι με νερό για 10 λεπτά και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο υγρό και ταμπονάρετε τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, περιμένετε 10 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να το επαναλάβετε μία με δύο φορές την ημέρα.

Η δράση του όμως δεν σταματά εδώ. Τα φυτοχημικά που περιέχει μειώνουν την κορτιζόλη, την ορμόνη που εκκρίνεται όταν νιώθετε ένταση. Πιείτε το τσάι σας προσθέτοντας το αγαπημένο βότανο στο φλιτζάνι σας.

Οι πόνοι της περιόδου μπορούν να ελαττωθούν αισθητά λόγω του βασιλικού και του σιδήρου που εμπεριέχεται σε αυτό. Εντάξτε τον στη διατροφή σας, είτε μέσω του αποξηραμένου βασιλικού στις συνταγές είτε με τα φρέσκα φύλλα του στα ροφήματα αλλά και στο φαγητό σας.

Μήπως παραφάγατε ή ήπιατε περισσότερο από όσο αντέχετε; Ο ιερός βασιλικός βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Όταν σηκωθείτε το επόμενο πρωί, φτιάξτε σπιτική πέστο με τα φύλλα του βασιλικού και βάλτε το στο τοστ ή στο πρωινό κουλούρι σας.

Πηγή: vita.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ