Αλέκος Φλαμπουράρης: Η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί με όποιο εργαλείο ενδείκνυται

«Πίσω από αυτές τις εξαγγελίες Μητσοτάκη κρύβονται περικοπές του κοινωνικού κράτους»

«Η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί με όποιο εργαλείο ενδείκνυται» δηλώνει ξεκάθαρα ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News».

Προσθέτει μάλιστα με νόημα ότι «ποτέ δεν συναίνεσα στη σύνδεση της πρώτης κατοικίας με την έννοια του "στρατηγικού κακοπληρωτή". Προτιμώ να υπάρξει ένας "στρατηγικός καλοπληρωτής" που ξέφυγε, παρά χιλιάδες προστατευμένοι που αδυνατούν να πληρώσουν, παρά δηλαδή εξ ονόματός του οι αδύναμοι να απολέσουν την προστασία που πρέπει να έχουν».

Σημειώνει επίσης ότι ο νόμος Κατσέλη «προφανώς και παραμένει η ασπίδα προστασίας για την υπερχρέωση των νοικοκυριών και για τη διάσωση της κατοικίας»και πως «αναζητούμε λύσεις που θα επεκτείνουν την ήδη σημαντική συμβολή του στο πρόβλημα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. περί μείωσης του ύψους των πλεονασμάτων και εκτεταμένων φοροελαφρύνσεων, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι πίσω από αυτές τις εξαγγελίες «κρύβονται εκτεταμένες περικοπές του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών παροχών. Διότι όταν από το κράτος κόβεις έσοδα, τότε ή θα κόψεις και παροχές ή θα πρέπει να βρεις άλλες πηγές εσόδων. Γι’ αυτά φυσικά ο κ. Μητσοτάκης προτιμά φυσικά να μην μιλάει».

Διαβάστε επίσης