Ανδρικόπουλος για νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας:" θέμα βασικής προτεραιότητας για την Ελληνική Αστυνομία" - Ο απόηχος της χθεσινής επίσκεψης - ΦΩΤΟ

ο κ. Ανδρικοπουλος ειχε σειρά επαφών με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχο Πατρέων

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, επισκέφτηκε χθες, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, την Πάτρα, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Τον  Αρχηγό συνόδευαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Οικονομικών και Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου, Ταξίαρχοι Χαράλαμπος Αλεξόπουλος και Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, μαζί με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Βασίλειο Τσούρα.

andrikopoulos_kotronias.jpg

Ο Αρχηγός ενημερώθηκε για διάφορα θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα, με έμφαση στην εφαρμογή των αστυνομικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης (Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.), δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις.

Παράλληλα στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας και είχε τη δυνατότητα να συζητήσει μαζί τους διάφορα θέματα επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια  Αρχηγός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής  Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πατρέων στην αρχή της Μίνι Περιμετρικής οδού στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

andrikopoulos_peletidis.jpg

Στις συζητήσεις εξιδεικεύτηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ανέγερση του νέου κτιρίου, «που αποτελεί θέμα βασικής προτεραιότητας για την Ελληνική Αστυνομία και πρωταρχικής σημασίας για την τοπική κοινωνία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχηγός.

Επεσήμανε μάλιστα το προσωπικό ενδιαφέρον της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Όλγας Γεροβασίλη για το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου, τονίζοντας  ότι αποτελεί κοινή βούληση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία στην Πάτρα σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τόσο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και τον τομέα της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε ακόμα η προοπτική υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Πατρέων, ενώ τέθηκε και το θέμα της εκπόνησης τεχνικής μελέτης για το έργο της ανέγερσης του νέου κτιρίου.

andrikopoulos_katsifaras.jpg

Ο Αρχηγός ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο για την ουσιαστική συμβολή τους στο θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου, τονίζοντας οι προσπάθειες τους αντανακλούν την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τις δηλώσεις του κ. Καστσιφάρα σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ενισχύσει με νέα οχήματα, μοτοσικλέτες και λοιπό υλικοτεχνικό εξοπλισμό τις τοπικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο κ. Αρχηγός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε καθώς και για την πρόοδο των διαδικασιών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «σήμερα μπήκαν τα “θεμέλια” για το νέο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα».

Διαβάστε επίσης