Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση βιβλίων Τ. Επτακοίλη κ Ν. Βατόπουλου

στις 8 το βράδυ στο θέατρο «Λιθογραφείον».

Δύο βιβλία φαινομενικά εντελώς διαφορετικά που τα δένει όμως η φιλία και η κοινή επαγγελματική πορεία των συγγραφέων τους παρουσιάζουν το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και το θέατρο «Λιθογραφείον» σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στον χώρο του θεάτρου (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα).

Πρόκειται για το οδοιπορικό του Νίκου Βατόπουλου με τίτλο «Περπατώντας στην Αθήνα» (εκδ. Μεταίχμιο) και την ποιητική συλλογή της Τασούλας Επτακοίλη με τίτλο «Η γυναίκα στο ασανσέρ» (εκδ. Καστανιώτη).

Μαζί με τους συγγραφείς για τα βιβλία θα μιλήσουν η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ελένη Καραμούζη και ο εκδότης Ανδρέας Τσιλίρας.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και Καστανιώτη.

 

Περπατώντας στην Αθήνα

Ένα μοναδικό βιβλίο για την αρχιτεκτονική της Αθήνας, για την ιστορία μιας γειτονιάς, για το τι έχει υποστεί ο αστικός οικιστικός ιστός, για ιδιαίτερα σπίτια και την ιστορία που κρύβουν. Μικρές ιστορίες περιδιάβασης από έναν μοναδικό ξεναγό για την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης που αλλάζει.

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το πρόσωπο της Αθήνας» (Ποταμός). Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη. Το 2014 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφιών με θέμα «Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου» (αίθουσα τέχνης «ena») και παρουσίασε ως προσωπικό πρότζεκτ την έκθεση «Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 

Η γυναίκα στο ασανσέρ

Μικρές ιστορίες για παρουσίες και απουσίες, για νίκες και για ήττες, για τη ζωή που ζήσαμε κι αυτήν που ζούμε τις νύχτες στα όνειρά μας.

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (Μελωδία FM 99,2), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Επίσης, είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού Blue της AEGEAN. Έχει γράψει άλλα δύο βιβλία: «Το άλλο μου ολόκληρο» (Πατάκης, 2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, και τον «Γουργούρη», μια ιστορία για παιδιά – και όχι μόνο (Πατάκης, 2017). Ζει στην Αθήνα.