Πάτρα: Αυλαία σήμερα στη δίκη της δολοφονίας Χέντερσον - Ανακοινώνεται η απόφαση

εννέα άτομα κατηγορούνται για το θάνατο του 21χρονου Αμερικανού στο Λαγανά

Λίγες ώρες απέμειναν για την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, για τη δολοφονία του Μπάκαρι Χέντερσον, τον Ιούλιου του 2017 στο Λαγανά της Ζακύνθους, από ομάδα ατόμων Σέρβων και Ελλήνων.

Σήμερα Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, στη δικαστική αίθουσα, θα ακουστεί η ετυμογορία για τους 9 συνολικά κατηγορούμενους. Παρόντες θα είναι και οι γονείς του άτυχου 21χρονου, που παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας. Εκείνο που επιθυμούν, είναι η απόδοση δικαιοσύνης, σε εκείνους που ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού τους. 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δική για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον. Ο εισαγγελικός λειτουργός, όπως είχε γράψει tempo24.news, στην πρότασή του καταλόγισε ανθρωποκτόνα πρόθεση στους περισσότερους κατηγορουμένους. Ενώ ζήτησε και την ποινική δίωξη και άλλων για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Βαρύς ο πέλεκυς «έπεσε» για τον 1ο, 5ο,6ο,7ο,8ο και 9ο από τους κατηγορουμένους, καθώς ο εισαγγελέας ζητά στην πρότασή του να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!

Για τον 2ο από τους κατηγορουμένους πρότεινε την καταδίκη του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον 3ο και 4ο από τους κατηγορουμένους πρότεινε καταδίκη για απλή σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος από τους κατηγορουμένους είναι 34 ετών , ενώ ο μικρότερος, μόλις 19 ετών!

Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζήτησε να διωχθεί ποινικά ο ιδιοκτήτης του μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου, όπου και ξεκίνησε το επεισόδιο, που κατέληξε στον φόνο του 21χρονου αμερικανού. Η ποινική δίωξη , όπως σημείωσε, να αφορά απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία.

Τέλος ο Εισαγγελικός Λειτουργός πρότεινε και την ποινική δίωξη σε έναν από τους μπάρμαν του καταστήματος για ψευδορκία και οπλοχρησία!