Το Facebook είναι σε...πόλεμο: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχεται ξένα και εσωτερικά πυρά

«Είμαστε σε πόλεμο», διαμηνύει ο «κύριος Facebook», Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώ δέχεται διαρκώς κριτική από νομικούς, επενδυτές αλλά και χρήστες για τα σκάνδαλα που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του δημοφιλέστατου μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», το Facebook πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση αφού βομβαρδίζεται από ξένα πυρά αλλά και εσωτερικά.

Η νέα επιθετική στάση του Ζούκερμπεργκ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει δημιουργήσει αναταραχές στο εσωτερικό της εταιρείας, με αποτέλεσμα να αποχωρούν υψηλόβαθμα στελέχη κατά του διάρκεια του 2018, ανάμεσά τους οι συνιδρυτές του Instagram και του WhatsApp.

O Zούκερμπεργκ διασταυρώνει τα ξίφη του με τη Σέριλ Σάντμπεργκ

Η λειτουργική διευθύντρια του Facebook και δεύτερη στην ιεραρχία στελεχών της εταιρείας δεν έμεινε στο απυρόβλητο. Δέχτηκε και αυτή έξωθεν πυρά, ενώ τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται με τον Μαρκ στα «μαχαίρια» καθώς ο «κύριος Facebook» της επιρρίπτει ευθύνες για τη διαχείριση του σκανδάλου Campridge Analytica.

Το κλίμα στην εταιρεία είναι κακό 

Σε συνάντηση στελεχών της εταιρείας την προηγούμενη Παρασκευή, ο Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε την κριτική των ΜΜΕ ως «bullshit» (σκ...) Κι όταν ένας εργαζόμενος τον ρώτησε αν η δημιουργία μιας εσωτερικής έκθεσης για το πόσο συχνά αποκαλύπτονται -και απολύονται- οι άνθρωποι πίσω από τις διαρροές, θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό τους, ο Ζούκερμπεργκ δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, τις απολύσεις, χαρακτηρίζοντας τις διαρροές αποτέλεσμα της διαρκούς κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης.

Πλέον, ο Ζούκερμπεργκ είναι στα «μάτια» των υφισταμένων του ο «κακός» της υπόθεσης. Αυτός που ευθύνεται για τις παραιτήσεις εργαζομένων. Από το... «τιμόνι» του Facebook γίνεται καταπιεστικός την ώρα που η μετοχή του δικτύου έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας της από τις αρχές της χρονιάς.

Ο Ζούκερμπεργκ, όπως ακούγεται στους διαδρόμους της εταιρείας, απειλεί με απόλυση όσους εργαζόμενους μιλούν στους δημοσιογράφους.

Προηγούμενο ρεπορτάζ των «Νew York Times» υποστηρίζει ότι, τα λάθη και οι παραβλέψεις σε μία σειρά σκανδάλων τα τελευταία τρία χρόνια καθώς και οι αμφισβητούμενες πρακτικές που ακολούθησε η εταιρεία, την υποχρέωσαν να αναλάβει δράση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Πού θα τον βγάλει όμως η επιθετική στάση;

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ