Πάτρα: Απόψε η παράσταση «Δον Καμίλο»

στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Μετά τις επιτυχημένεςπαραστάσεις και τη μεγάλη ζήτηση που υπήρξε από το κοινό της Πάτρας, ο « Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή παρουσιάζεται στον πολυχώρο «ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ» (Ευμήλου 2 – Όπισθεν Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών).

Πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη μαστορεμένη επίκαιρη σατιρική κωμωδία, με καλοφτιαγμένους χαρακτήρες, ευφάνταστη πλοκή, πηγαίο χιούμορ και  χυμώδη γλώσσα που παρουσιάζεται από τη Θεατρική ομάδα "ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ" του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών, την Κυριακή 25/11 στι ς8:00 μ.μ και τη Δευτέρα 26/11 στις 8:00 μ.μ.

Το έργο αποτελεί σάτιρα του κομματικού φανατισμού, που οδηγεί τους ανθρώπους ώστε να μη βλέπουν αυτό που τους ενώνει, παρά μονάχα ό,τι τους χωρίζει. Παιχνίδια, τεχνάσματα και μηχανορραφίες εξυφαίνονται για την κατάκτηση και τον έλεγχο της εξουσίαςαπό την άρχουσα τάξη αλλά και τη διαπλεκόμενη στα πολιτικά δρώμενα εκκλησία.Μέσα από τη σαρκαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση των ηρώων του Σωτήρη Πατατζή,τονσυντηρητικό αλλά τίμιο και φτωχό λαϊκό ιερέα Δον Καμίλο και το φίλο του κομμουνιστή Πεπόνε,αναδεικνύεται η πολιτική αντιπαράθεση της μεταπολεμικής Ιταλίας της δεκαετίας του 1950, την οποία τελικά ένας έρωτας που έχει φτάσει «εις το απροχώρητον» οδηγεί στην…. υποχρεωτική ανακωχή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν(κατά σειρά εμφάνισης)

Κυρία: Μαρία Μανεσιώτη

Τζούλια: Γεωργία  Παντελή

Μάριο: Νίκος Γασπαρινάτος

Δον Καμίλο: Χρήστος Σαλαμούρας

Νικολέτος, Φωνή Χριστού: Δημήτρης Μπάντιος

Φλουράτος: Χρήστος Γιαχαλής

Πεπόνε: Κώστας Γιαννακόπουλος

Καρδινάλιος: Δημήτρης Σουλελές

Ασπασία: Κων/να Κατζιμπατζάκη- Ντεμίρη

…………………………

Σκηνοθεσία:  Γιάννης Βλάχος

Σκηνογραφία: Χρήστος Σαλαμούρας

Κατασκευή- Επιμέλεια σκηνικών: Χρήστος Σαλαμούρας, Νίκος Γασπαρινάτος,  Δημήτρης Σουλελές, Δημήτρης Μπάντιος, Κώστας Γιαννακόπουλος

Κοστούμια/Μακιγιάζ: Θεατρική Ομάδα

Επιμέλεια Αφίσας και φυλλαδίου: Μιχάλης Σίμος

Χειρισμός ήχου- φωτισμού:Γιάννης Βλάχος

 

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6945333057

Γενική είσοδος : 5 ευρώ.

Διαβάστε επίσης