Πάτρα: Μια μοναδική μουσική συνάντηση και προβολή ταινίας

Οι Liminal Vanguard και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» ντύνουν με ζωντανή μουσική την ταινία σταθμό Limite. Η μουσική τους, ανάμεσα στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τον αυτοσχεδιασμό βάση σεναρίου, τη δομημένη σύνθεση και την τραγουδοποιία, επιχειρεί να αποδώσει την πειραματική και άκρως ποιητική διάθεση του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Mario Peixoto, συνθέτοντας ένα πρωτότυπο μουσικό scoring για τη βωβή, ασπρόμαυρη ταινία του 1931.
Το Limite, γυρισμένο το 1930 στις ακτές του Rio de Janeiro, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1931, και τα τελευταία 70 χρόνια θεωρείται μια εμβληματική ταινία στην ιστορία του διεθνούς κινηματογράφου.
Η πειραματική διάθεση του, 22χρονου τότε, σκηνοθέτη Mario Peixoto, και ο ποιητικός τρόπος με τον οποίο αποτυπώνει το στοχασμό του πάνω στα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, τη μνήμη, το χρόνο, τη φθορά και την αιωνιότητα της φύσης, καθιστούν το Limite μία ταινία που δεν προτίθεται να περιγράψει ή να εξιστορήσει, αλλά να δημιουργήσει μια αισθητική εμπειρία. 
Ο ίδιος ο Peixoto χαρακτηρίζει τη μία και μοναδική κινηματογραφική ταινία που δημιούργησε, πριν αποσυρθεί για να αφιερωθεί αποκλειστικά στην ποίηση, σαν μια “απελπισμένη κραυγή” που ζητά αντήχηση αντί για κατανόηση. Με σημείο αφετηρίας δύο γυναίκες κι έναν άντρα χαμένους στη θάλασσα μέσα σε μια βάρκα και τις αναμνήσεις των γεγονότων που τους έφεραν εκεί, η ταινία, άλλοτε εστιάζοντας σε τυχαία συμβάντα της καθημερινής ζωής και σε ασήμαντες λεπτομέρειες των αντικειμένων, σαν αυτά να υπήρχαν ανέκαθεν στον έμψυχο και υλικό κόσμο, και άλλοτε αποστασιοποιημένη από αυτά, αποτυπώνει τη ροή μεταξύ παρελθόντος και παρόντος και λειτουργεί έτσι σαν ένα κινηματογραφικό διαπασών που αντηχεί τον ίδιο το χρόνο.
Συμμετέχουν :
Άννα Λινάρδου: vocals 
Βάσω Δημητρίου: arpeggione violatar, mandolin
Γιώργος Βαρουτάς: guitar, electronics 
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: drums

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης»
Βάγια Ζεππάτου : Καλλιτεχνική διεύθυνση Ορχήστρας 
Βάσω Δημητρίου : Ενορχηστρώσεις 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018
Θέατρο Πάνθεον 
Ώρα έναρξης : 21:15
Τιμή εισιτηρίου : 7 €
Πληροφορίες : 2610273970
Σημεία προπώλησης : Discover Bookstore , Θέατρο Πάνθεον , Δίηχο 

Διοργάνωση : Σύλλογος Φίλων Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων
Συνδιοργάνωση : Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος  
Οργάνωση παραγωγής : Δίηχο