Πάει Μέγαρο η «Εν Χορδώ»

Μία ακόμα τιμητική πρόσκληση, αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του Πατρινού μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, που θα εμφανιστεί δίπλα στον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και τους τραγουδιστές Κώστα Μακεδόνα και Μελίνα Ασλανίδου.

Το περιζήτητο μουσικό σύνολο της Πάτρας, προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στην μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την οποία γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα εμμελές ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών, δια μέσου της παράδοσης των αιώνων, που χτίζει μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.

Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον καταξιωμένο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με την ορχήστρα του, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού.

Συνοδεύουν την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κώστα Μακεδόνα που ερμηνεύουν αξεπέραστα τραγούδια, διεθνείς επιτυχίες, μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη).

Διαβάστε επίσης