Πάτρα: Εξι μήνες και περιμένουν ακόμη για 6 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΠΝΠ!

Εξι μήνες μετά τη δημόσια έκκληση της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού που θα επιτρέψει τη λειτουργία έξι επιπλέον κλινών.
Και όμως, οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιφέρειας, με την αναστολή λειτουργίας κλινικών πρώτης γραμμής και την υπολειτουργία άλλων, επιβάλλουν την κατά προτεραιότητα ενίσχυση του ΠΓΝΠ που είναι ο τελικός αποδέκτης όλων των σοβαρών περιστατικών.
Αυτή τη στιγμή όλες οι κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες και το ιατρικό προσωπικό ζει με την αγωνία μήπως προκύψουν έκτακτες ανάγκες για τις οποίες θα υπάρξει αδυναμία κάλυψης. Ολοι ελπίζουν να μην χρειαστεί να διακομιστούν ασθενείς στα Γιάννενα ή την Αλεξανδρούπολη όπως στο παρελθόν.
Βέβαια πρόκειται για ένα πανελλαδικό πρόβλημα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παυοσίασε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) ενώ η τάση στην Ευρώπη είναι να αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ και να μειώνονται οι συμβατικές κλίνες νοσηλείας, η χώρα μας δεν ακολουθεί το παράδειγμα.
Η αναλογία κλινών ανά κατοίκους να είναι στην Ελλάδα 6 προς 100.000, τη στιγμή κατά την οποία στην Ευρώπη αυτή η αναλογία κινείται στο 15 προς 100.000 κατοίκους.

 

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε επίσης