Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στην Πράγα για να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, με την συνεχιζόμενη κυβερνητική κρίση να επισκιάζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Βελούδινη Επανάσταση που ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια στη χώρα.

Κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες, οι διαδηλωτές φώναζαν «παραίτηση, παραίτηση» αναφερόμενοι στον Μπάμπις, σε βάρος του οποίου η αστυνομία διενεργεί έρευνα για διαφθορά. Προσπαθώντας, προφανώς, να αποφύγει τους διαδηλωτές κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης, ο Μπάμπις απέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια σε μνημείο στο κέντρο της Πράγας λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αργότερα ακτιβιστές πέταξαν στα λουλούδια σε κάδο σκουπιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. Η αστυνομία αντικατέστησε τα λουλούδια και διενεργείται έρευνα για το συμβάν, που χαρακτηρίζεται φθορά περιουσίας.

Ο Μπάμπις, ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής του λαϊκιστικού κόμματος ANO, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει επιδοτήσεις για ένα πολυτελές θέρετρο. Την Παρασκευή δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί «ποτέ», αντιδρώντας σε άλλη διαδήλωση με χιλιάδες συμμετέχοντες μια ημέρα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ